Όσο παίζει άμυνα, θα κερδίζει

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ έφτασε σε ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα εχθές,  στηριζόμενος και πάλι  στην πολύ καλή του άμυνα.

Παρά τις απουσίες που έχει να διαχειριστεί από το ξεκίνημα της σεζόν, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη όσο περνάει ο καιρός παρουσιάζει βελτίωση σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού και κυρίως στην άμυνα.

Μέσα από την σωστή αμυντική λειτουργία, οι «κίτρινοι» έχουν βρει τα πατήματά τους τον τελευταίο καιρό κι έχουν «χτίσει» αυτό το σερί των έξι διαδοχικών νικών σ’ Ελλάδα κι Ευρώπη.

Η άμυνα, είναι το σήμα κατατεθέν των ομάδων του Πρίφτη και αυτό το προφίλ αρχίζει να διαμορφώνει σιγά σιγά και ο φετινός ΑΡΗΣ. Το επίπεδο των αντιπάλων που έχουν αντιμετωπίσει οι «κίτρινοι» το τελευταίο διάστημα δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν ακυρώνει την προσπάθειά τους, ούτε την αγωνιστική πρόοδο που έχουν σημειώσει.

Εχθές και κόντρα στη Ναχαρίγια, ο ΑΡΗΣ στηρίχτηκε στην άμυνά του για να φτάσει στη νίκη. Οι παίκτες του Πρίφτη ανέβασαν ανά διαστήματα σε μεγάλο βαθμό την πίεση και οδήγησαν  τους αντιπάλους τους σε 19 λάθη συνολικά.

Μέσα από την καλή άμυνα έρχεται και η καλή επίθεση. Αυτό λένε διαρκώς οι παίκτες του ΑΡΗ και το εφαρμόζουν στα τελευταία ματς. Σκοπός είναι να διατηρήσουν αυτή την εικόνα και στη συνέχεια, όπου το επίπεδο δυσκολίας των αγώνων που έρχεται θα είναι πιο υψηλό.

Προτεινόμενα Άρθρα