Δύσκολα, αλλά νίκησε

από Νίκος Παπαδόπουλος

Σημαντική νίκη για την ομάδα, όμως δεν κατάφερε να καλύψει τη διαφορά του πρώτου αγώνα

«Φρένο» στις ήττες των δύο τελευταίων αγώνων έβαλε ο ΑΡΗΣ, ο οποίος επικράτησε δύσκολα της Νίμπουργκ στο Αλεξάνδρειο με 83-79, για την 12η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

H ομάδα έβαλε δύσκολα… στον εαυτό της, αλλά φάνηκε ψύχραιμη στο τελευταί κρίσιμο δεκάλεπτο, για να φτάσει στο ροζ φύλλο αγώνα αλλά δεν μπόρεσε να καλύψει τη διαφορά του πρώτου αγώνα. 

Καταλυτικός για τον ΑΡΗ ήταν ο Τζένκινς με 21 πόντους και κρίσιμα καλάθια στην τελευταία περίοδο, ενώ σε πολύ καλή μέρα βρέθηκε και ο Κάμινγκς με 17 πόντους. 

Ο αγώνας

Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε με πεντάδα τους Κάμινγκς, Τζένκινς, Γιάνκοβιτς, Ντραγκίσεβιτς και Καββαδά, βλέποντας τη Νίμπουργκ να φεύγει γρήγορα μπροστά με 0-6, χάρη στο καλό περιφερειακό σουτ της. Παίρνοντας πόντους από τους κοντούς του, ο ΑΡΗΣ έμεινε κοντά στους Τσέχους που είχαν ένα αποδοτικό πρώτο δεκάλεπτο, με τον Ξανθόπουλο να ισοφαρίζει (19-19) ένα λεπτό πριν το τέλος με τρίποντο, αλλά τον Χρουμπάν να απαντάει από τα 6,75 και να διαμορφώνει το 19-22 του πρώτου δεκαλέπτου.

Ο τελευταίος ξεκίνησε το ίδιο καλά και στο δεύτερο δεκάλεπτο, στέλνοντας με τέσσερις δικούς του πόντους -και δύο τους Γουέλς, στο +7 (21-28), πριν έρθει η αντεπίθεση του ΑΡΗ. Με τους περιφερειακούς της ομάδας να βρίσκουν διαδρόμους και να σκοράρουν κοντά στο καλάθι, οι «κιτρινόμαυροι» προηγήθηκαν για πρώτη φορά με 32-31 στο 16′, ενώ στο 18′ εκτόξευσαν τη διαφορά στο +8 (43-35). Η Νίμπουργκ απάντησε άμεσα με δύο τρίποντα του Λόρενς (43-41) και με το καλάθι του Γουέλς πέρασε μπροστά με 43-44, ολοκληρώντας ένα 0-9 σερί, για να έρθει ο Κάμινγκς και με σουτ να στείλει τον ΑΡΗ στα αποδυτήρια με το υπέρ του 45-44. Μία ανατροπή, αποτέλεσμα των πολύ καλών ποσοστών των γηπεδούχων, που μέχρι εκείνο το σημείο σούταραν με 61,11% στα δίποντα και 62,5 στα τρίποντα!

Δυστυχώς για τον ΑΡΗ, το τρίτο δεκάλεπτο δεν είχε την ίδια συνέχεια, θυμίζοντας αρκετά την εικόνα του πρώτου. Με εξαίρεση το 50-46 των γηπεδούχων, καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να ξεφύγει με παραπάνω από δύο πόντους, αποτέλεσμα των πολλών λαθών και των άστοχων επιθέσεων τους. Ωστόσο η Νίπουργκ έστω και στο φινάλε πήρε το προβάδισμα χάρη σε ένα τρίποντο του Μέιερ και ένα τρίποντο του Χρουμπάν, με τον ΑΡΗ να απαντάει με ένα δίποντο του Καββαδά και δύο βολές του Φλιώνη για το 62-63 του τρίτου δεκαλέπτου. Σκορ που προετοίμασε τους πάντες για ένα αμφίρροπο φινάλε. 

Κάθε επίθεση πλέον… ζύγιζε αρκετά. Ο ΑΡΗΣ όμως έστω και στο τέλος, έδειξε την απαιτούμενη ψυχραιμία. Ξέφυγε με πέντε πόντους στο 36′, όλοι από τον Τζένκινς και παρά τις προσπάθειες των Τσέχων, κράτησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 19-22, 45-44, 62-63, 83-79

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Ξανθόπουλος 5, Φλιώνης 2, Τσαϊρέλης 4, Τζένκινς 21, Κάμινγκς 17, Ζάρας 10, Χρηστίδης, Μούρτος, Σίμτσακ 9, Μπάκνερ 9, Γιάνκοβιτς 3, Καββαδάς 2, Ντραγκίσεβιτς 10.

ΝΙΜΠΟΥΡΓΚ (Ρόνεν Γκίνζμπουργκ): Αλεν 13, Μπέντα 8, Χρούμπαν 20, Γουέλς 6, Λόρενς 10, Πετέρκα, Χας, Σίμσον 2, Μέιερ 10, Σαν Ρος 8, Κριζ 2.

Προτεινόμενα Άρθρα