«Με την ένταση που είχε ο κόσμος, καταλάβαμε ότι το παιχνίδι μας ανήκει»

από AllAboutARIS

«Αν παίζαμε σε άλλη έδρα δεν θα κερδίζαμε με αυτήν την εμφάνιση»

Στην εκπομπή του AllAboutARIS on AIR στον Libero 107,4 fm φιλοξενέθηκε ο Βασίλης Σίμτσακ, όπου μίλησε για το ματς με την ΑΕΚ, τον κόσμο, τη φυγή του Μπάκνερ, αλλά και για τον προτιμά στον τελικό. 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό. Ήταν ένα σημαντικό απόγευμα για εμάς. Ήταν μια πρόκριση σε τελικό που μα δίνει την δυνατότητα να κυνηγήσουμε ένα τρόπαια και ήταν ένας από τους τρεις στόχους που είχαμε θέσει από την αρχή της χρονιά».

Για το αν ήταν το πιο σημαντικό παιχνίδι του ΑΡΗ ως τώρα:

«Ήταν το πιο σημαντικό παιχνίδι ως τώρα. Ακολουθούν όμως και άλλα παιχνίδια, καθώς είμαστε στο μέσο της χρονιάς, οπότε τα αφήνουμε όλα πίσω γιατί την Τρίτη έχουμε ένα σημαντικό παιχνίδι που πρέπει να κερδίσουμε για να διεκδικήσουμε όσες πιθανότητες μας έχουν μείνει για απευθείας πρόκριση στους «16».

Για το ότι το 2013 είχε φύγει ηττημένος από τον ημιτελικό στο Αλεξάνδρειο:

«Σίγουρα όταν χάνεις ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, παίρνει καιρό να το ξεχάσεις. Τώρα όμως είμαι χαρούμενος που ήμουν με την πλευρά των νικητών γιατί κάναμε μια πολύ σημαντική νίκη, σε ένα κατάμεστο γήπεδο, σε μια εξαιρετική ατμόσφαιρα και όπως είπε και ο Βασίλης (Ξανθόπουλος) αν ήταν άλλη έδρα με την χθεσινή μας εμφάνιση, δεν θα κερδίζαμε. Ο κόσμος έπαιξε καθοριστικό ρόλο».

Για το πρόβλημα των ριμπάουντ στην 3η περίοδο και την διαφορά που πήγε να πάρει η ΑΕΚ:

«Σε σχέση με το παιχνίδι του πρωταθλήματος ήμασταν πιο σοβαροί. Στον αγώνα του πρωταθλήματος ήμασταν πιο χαλαροί και όχι τόσο συγκεντρωμένοι και όταν ο αντίπαλος έκανε ένα μικρό σερί ήταν σαν να παρατήσαμε το παιχνίδι. Στο «Αλεξάνδρειο» όμως είναι αλλιώς, στο γήπεδο μας. Έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο ο κόσμος γιατί στο 50-58 βάλαμε κάποια καλάθια, πλησιάσαμε το σκορ και με την ένταση του κόσμου καταλάβαμε ότι το παιχνίδι αυτό μας ανήκει και πρέπει να το διεκδικήσουμε μέχρι το τέλος».

Για το πώς διαχειρίζονται τον ενθουσιασμό της νίκης-πρόκρισης:

«Ήδη οι χαρές και τα πανηγύρια έχουν τελειώσει από χθες. Ακολουθούν εξίσου σημαντικά παιχνίδια και η νίκη αυτή πρέπει να είναι οδηγός για το πώς να βλέπουμε όλα τα παιχνίδια, ανεξαρτήτου αντιπάλου. Ο προπονητής μας έχει περάσει τη νοοτροπία ότι πρέπει να συγκεντρωθούμε στα υπόλοιπα παιχνίδια».

Για το κενό που προέκυψε στην δική του θέση μετά την φυγή του Έρικ Μπάκνερ:

«Καταρχάς να ευχηθώ στον Μπάκνερ καλή συνέχεια στην καριέρα του. Να τον ευχαριστήσουμε που συμμετείχε κανονικά στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, καθώς κάποιος άλλος δεν θα διακινδύνευε κάποιο τραυματισμό, ενώ έχει υπογράψει με άλλη ομάδα. Εμείς που έχουμε απομείνει σε αυτήν την θέση πρέπει να βγούμε μπροστά και να την βοηθήσουμε. Εμείς προχωράμε, η ζωή συνεχίζεται, έτσι είναι τα πράγματα στον αθλητισμό».

Για τον ποιον θέλει να έχει αντίπαλο στον τελικό:

«Με όποιον και να παίξουμε θα είμαστε το αουτσάιντερ. Εφόσον πήραμε την πρόκριση για τον τελικό θα πάμε και θα διεκδικήσουμε ότι ας αξίζει».

Προτεινόμενα Άρθρα