«Ο ΑΡΗΣ δεν είναι μόνο για να…. φτάνει τελικό»

από AllAboutARIS

«Θα είμαι ικανοποιημένος μόνο όταν διεκδικούμε τίτλους»

Στην εκπομπή του AllAboutARIS on AIR στον Libero 107,4 fm φιλοξενέθηκε ο Δημήτρης Παπακυριάκης, ο οποίος αναφέρθηκε σε πολλά θέματα που απασχολούν τον ΑΡΗ, χωρίς να παραλέιψει να σχολιάσει τηνμεγάλη πρόκριση στον τελικό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την σημαντικότητα του παιχνιδιού με την ΑΕΚ:

«Επειδή είχαμε χάσει όλα τα ντέρμπι, το νιώσαμε και αφουγκραζόμασταν την ανάγκη και την θέληση του κόσμου για τη νίκη σε αυτό το παιχνίδι».

Για τι ατυχίες που έχουν χτυπήσει τον ΑΡΗ φέτος:

«Είναι μια μεγάλη εμπειρία για όλους η φετινή χρονιά και αν τελειώσει καλά, θα είναι οδηγός για εμάς η συγκεκριμένη χρονιά, βάσει εμπειριών και καταστάσεων».

Για το αν αυτή η νίκη πρόκριση αποτελεί ένα είδος δικαίωσης για τη οικογένεια Λάσκαρη και όσους συνθέτουν την ΚΑΕ ΑΡΗΣ:

«Ναι χαρήκαμε πάρα πολύ. Το είχαν ανάγκη όσο και ο κόσμος.»

Για το αν πιστεύει ότι η παρουσία και μόνο της ομάδας στον τελικό αποτελεί επιτυχία:

«Πιστεύω ότι κάθε παιχνίδι πρέπει να το βλέπουμε διαφορετικά και να διεκδικούμε ότι πιθανότητες έχουμε. Φτάσαμε στον τελικό και θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Είναι μια επιτυχία αλλά ο ΑΡΗΣ δεν είναι μόνο για να φτάνει στον τελικό, δεν φτάνει μόνο αυτό».

Για το αν έχει κάποια πληροφόρηση για πού θα γίνει ο τελικός:

«Δεν έχω πληροφορηθεί τίποτα. Εύχομαι να επιλέξουνε το καλύτερο μέρος για να γίνει μια αληθινή γιορτή του μπάσκετ. Για εμένα το καλύτερο μέρος, αφού συμμετέχει στον τελικό ο ΑΡΗΣ είναι μια πόλη της Βόρειας Ελλάδας. Θα κάνει τον τελικό πιο ωραίο και πιο ενδιαφέρον. Θα ήθελα να γίνει και στο κλειστό στην Ξάνθη που ακούγεται».

Για την μεταγραφική ενίσχυση μετά και την αποχώρηση του Έρικ Μπάκνερ:

«Είναι μια αποχώρηση που είχε δρομολογηθεί πριν το παιχνίδι. Ευτυχώς το παιδί είναι 100% επαγγελματίας, έκανε ότι καλύτερο μπορούσε στο παιχνίδι και τον ευχαριστούμε πολύ. Σαφέστατα θα πρέπει να ενισχυθούμε και να καλυφθεί το κενό σε αυτήν τη θέση σωστά. Το προπονητικό τιμ συνεργάζεται με την οικογένεια Λάσκαρη, για να παρθεί μια σωστή απόφαση και να γίνει μια καλή επιλογή».

Για τα ονόματα που ακούγονται όσον αφορά τη θέση του ψηλού:

«Υπάρχει το όνομα του Νέιμικ που γράφεται και άλλα που δεν γράφονται. Ο παίκτης θα έχει τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται αυτή η θέση, αυτά που λείπουν από την ομάδα».

Για την διάσταση στην συμπεριφορά των Μπάκνερ και Μαρμπλ:

«Δεν μπορούμε να βλέπουμε από όλους το ίδιο. Στην υπόθεση του Μαρμπλ δεν είδαμε καθόλου επαγγελματισμό. Συμβαίνουν αυτά. Σαν αθλητής ήταν πολύ καλός, αλλά δεν μπόρεσε να «κουμπώσει» και να δέσει στην ομάδα. Το διορθώσαμε. Ο Μπάκνερ ήταν και αυτός πολύ καλός αθλητής, με υψηλό συμβόλαιο, οι απαιτήσεις μας ήταν πιο υψηλές και αυτά που περιμέναμε από αυτόν. Διορθώνεται και αυτό. Λάθη δεν κάνει μόνο αυτός που δεν κάνει τίποτα. Η διοίκηση έδρασε με βάση το συμφέρον του ΑΡΗ και μαθαίνοντας από τα λάθη μας, προχωράμε με κοινό γνώμονα το καλό του ΑΡΗ».

Για το αν παραδέχεται ότι υπήρξαν λάθη στον φετινό σχεδιασμό:

«Υπήρξαν λάθη. Το καλό όμως είναι να τα αναγνωρίζεις και να προχωράς μόνο με βάση το καλό της ομάδας».

Για το αν ο ψηλός θα είναι η μοναδική προσθήκη στην ομάδα:

«Δεν μπορώ να απαντήσω εγώ σε αυτά. Σε αυτό το κομμάτι μιλάει ο προπονητής και η διοίκηση. Δεν αποκλείω τίποτα. Ότι είναι να γίνει θα γίνει για το καλό της ομάδας. Η χημεία είναι το «μότο» όλων μας και αρχίζει να φαίνεται αυτό και στο γήπεδο. Η φιλοσοφία μας είναι διαφορετική και το ξέρετε όλοι αυτό».

Για την περίπτωση του Κάμινγκς:

«Το είχα πει για τον Κάμινγκς στη αντίστοιχη συνέντευξη μου στην εκπομπή. Ο Κάμινγκς είναι ένας πολύ καλός παίκτης».

«Είναι νωρίς να σκεφτόμαστε την ανανέωση. Είναι καλό και ο ίδιος με τον καιρό να δεθεί με την ομάδα».

Για το ότι ο Δημήτρης Πρίφτης λύγισε στην συνέντευξη τύπου:

«Το ύφος του Δημήτρη είναι γνωστό. Είναι τιμή μας που τον έχουμε μαζί μας. Πήρε ένα πολύ μεγάλο βάρος ευθύνης φέτος και χαίρομαι πολύ για την προσπάθεια που έχει κάνει όλο αυτό το διάστημα. Έχει ακούσει πολλά, αλλά έχει σκύψει το κεφάλι, έχει δουλέψει σκληρά και τώρα δικαιώνεται με αυτήν την επιτυχία και είμαι πολύ χαρούμενος για αυτό».

Για τα όσα ακούγονται και γράφονται για τα προβλήματα της οικογένειας Λάσκαρη:

«Από όσα ακούγονται δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Ο καιρός θα δείξει την αλήθεια. Υπάρχει μια δικαστική διαμάχη, αλλά ακούμε πάρα πολλές κακοήθειες. Είχαμε ακούσει ότι τους έχει απαγορευτεί ακόμη και η έξοδος από την χώρα. Δεν αξίζει να βγαίνουμε και να απαντάμε στον καθένα για ότι λέει, όσο αυτό δεν αφορά και επηρεάζει την ομάδα».

Για την εκπροσώπηση του ΑΡΗ στις κέντρα λείψης των αποφάσεων:

«Είμαι μέλος του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ ακολουθώντας τις οδηγίες της οικογένειας και της διοίκησης. Υπάρχουν 6 διαιτητές που πάντα αυτοί θα σφυρίζουν τα ντέρμπι, αφού αυτούς εμπιστεύονται. Δεν είμαι άνθρωπος που θα πηγαίνει κάθε μέρα εκεί να κόβει βόλτες».

Για το αν είναι ικανοποιημένος από την αντιμετώπιση του ΑΡΗ: 

«Ποτέ δεν θα είμαι ικανοποιημένος. Θα είμαι ικανοποιημένος όταν είμαστε εκεί που πρέπει σε όλους τους τομείς και διεκδικούμε τίτλους. Τότε θα μιλήσουμε και για τα άλλα θέματα».

Για το που φτάνουν οι βλέψεις του στο Basketball Champions League:

«Όσο πιο μακριά γίνεται. Υπάρχουν 8 ομάδες πολύ μεγάλης αγωνιστικότητας. Ωστόσο, όλα εξαρτώνται από την κατάσταση που είμαστε εμείς όταν έρθουν εκείνα τα παιχνίδια. Δείξαμε απέναντι σε μια ομάδα Ευρωλίγκας τι μπορούμε να κάνουμε αλλά η νίκη μας εκλάπη. Όλα εξαρτώνται από το πώς θα είμαστε εμείς.

Για το αν η ενίσχυση θα είναι άμεση:

«Νομίζω αν βρεθεί ο κατάλληλος παίκτης, θα γίνει όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Προτεινόμενα Άρθρα