Τρίποντο, ριμπάουντ, κίνηση χωρίς την μπάλα

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ υποδέχεται απόψε την Στρασμπούργκ, μία ομάδα που είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική σε τρεις συγκεκριμένους τομείς.

Οι Γάλλοι αρέσκονται στο να παίζουν σε γρήγορο τέμπο και να εκτελούν αστραπιαία πίσω από τα 6,75 όταν βρουν ελάχιστο χώρο. Η ομάδα του Βενσάν Κολέ έχει 36,3% ευστοχία από την περιφέρεια, αλλά παράλληλα έχει τέσσερις παίκτες που σουτάρουν με ποσοστό πάνω από 36% στο τρίποντο (Σι και Ντίκιλα με 36,4%, Ουόκερ με 41,3% και Μέρφι με 48,1%). Η Στρασμπούργκ είναι δυνατή στο επιθετικό ριμπάουντ (έχει 9.9 μ.ο. στην διοργάνωση), σ’ έναν τομέα που ο ΑΡΗΣ «χωλαίνει» και δεν είναι λίγες οι φορές φέτος που έχει πληρώσει την αδυναμία του να «καθαρίσει» το αμυντικό ριμπάουντ. Ένα στοιχείο που συγκαταλέγεται στα «δυνατά χαρτιά» των Γάλλων, είναι η σωστή κίνηση χωρίς την μπάλα. Οι παίκτες του Κολέ κινούνται πολύ καλά μακριά από την μπάλα και σε πολλές περιπτώσεις «γεμίζουν» την ρακέτα και σκοράρουν εύκολους πόντους, αν η αντίπαλη άμυνα δεν έχει την απαιτούμενη συγκέντρωση.

Όσον αφορά τα «τρωτά» σημεία της Στρασμπουργκ, στα οποία θα επιχειρήσει να «χτυπήσει» ο ΑΡΗΣ, είναι σε πρώτο χρόνο το κατέβασμα της μπάλας. Οι γκαρντ της γαλλικής ομάδας κάνουν εύκολα το λάθος όταν δεχθούν πίεση από την αντίπαλη άμυνα. Επιπλέον η Στρασμπούργκ έχει εννέα παίκτες από δύο μέτρα και επάνω, αλλά οι ψηλοί του ΑΡΗ είναι αυτοί που υπερτερούν σε δύναμη. Οι «κίτρινοι» θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν αυτή την συνθήκη και να φθείρουν τους αντιπάλους τους. 

Για να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα, οι παίκτες του Πρίφτη θα πρέπει να έχουν διάρκεια στο παιχνίδι τους, ενέργεια και προπαντώς συγκέντρωση, προκειμένου να “διαβάσουν” σωστά τον αντίπαλο και να μπορέσουν να επιβληθούν.

Προτεινόμενα Άρθρα