Βρήκε… γαλλικό γιατρικό!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Μόνο με… αυτοκτονία χάνουν οι «κιτρινόμαυροι» την πρόκριση

Αυτή η εμφάνιση, ναι… Θύμισε ΑΡΗ. Οι «κιτρινόμαυροι» έβγαλαν αντίδραση στο παρκέ λίγες μέρες μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ και είχαν για… θύμα τη Στρασμπούργκ, της οποίας επικράτησαν με 71-52 για τη φάση των «32» του Champions League

Με όπλο την πολύ καλή άμυνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και τους Γιάνκοβιτς-Κάμινγκς σε… κέφια (21 και 13 πόντοι αντίστοιχα), η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη δεν πήρε μόνο μία εύκολη νίκη, αλλά και διαφορά που της δίνει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης στην επόμενη φάση, πριν τον επαναληπτικό στο Στρασβούργο. 

Ο αγώνας

Με όπλο την άμυνα

Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε το παιχνίδι με τους Κάμιγκς, Τζένκινς, Γιάνκοβιτς, Ντραγκίσεβιτς και Τζάκσον. Με καλή άμυνα και έλεγχο των ριμπάουντ (5 κλεψίματα και 11-4 ριμπάουντ), οι γηπεδούχοι περιόρισαν σημαντικά τους Γάλλους. Στην επίθεση ο Κάμινγκς ξεκίνησε καλά και έτσι ο ΑΡΗΣ ξέφυγε γρήγορα με 10 πόντους (12-2) στο 6′, σκοράροντας μόνο με κοντινές προσπάθειες (0% στα τρίποντα).Ο Τσαϊρέλης μετά από επιθετικό ριμπάουντ και καλάθι έκανε το 16-4 στο 9′ – η μεγαλύτερη διαφορά στο πρώτο δεκάλεπτο- για να ακολουθήσουν τέσσερις πόντοι του Λακόμπ και ένα καλάθι του Τζάκσον ώστε να διαμορφωθεί το 19-8 έπειτα από δέκα λεπτά παιχνιδιού.

Ηρθαν και τα τρίποντα

Στη δεύτερη περίοδο και συγκεκριμένα μετά από 14 λεπτά αγώνα, ήρθε και το… πρώτο τρίποντο του αγώνα! Επειτα από πέντε άστοχες ομαδικές προσπάθειες, ο Τζένκινς… βρήκε δίχτυ από τα 6,75, στέλνοντας για δεύτερη φορά τη διαφορά στο +13 (26-13), μετά το 23-10 που είχε διαμορφωθεί από δικές του βολές. Τη σκυτάλη πήρε ο Γκόρντον με νέο τρίποντο για να βάλει μπροστά τον ΑΡΗ με +14 (32-28), πριν έρθει η… μίνι αντίδραση από τη Στρασμπούργκ. Με τρίποντο του Γουόκερ και καλάθι του Σλότερ, οι Γάλλοι μείωσαν μετά από ώρα τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (32-23 στο 17′). Ο ΑΡΗΣ με καλή άμυνα κάτω από το καλάθι βρίσκοντας λύσεις στην άλλη πλευρά του γηπέδου, ξέφυγε άλλες δύο φορές με 13 πόντους, πριν ο Γουόκερ με νέο τρίποντο διαμορφώσει το 38-28 του ημιχρόνου.

Η ώρα του Βλάντο

Ο ΑΡΗΣ μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο παίζοντας πάλι καλή άμυνα και τρέχοντας στο ανοικτό γήπεδο, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιάνκοβιτς. Ο 27χρονος άσσος έβαλε τις βάσεις για το 11-4 σερί που «έτρεξε» ο ΑΡΗΣ με επτά πόντους και τη διαφορά να… εκτοξεύεται στο +19 (49-30 στο 24′). Το τάιμ άουτ του Κολέ μαζί με μία τεχνική ποινή που χρεώθηκε ο Γιάνκοβιτς, αφύπνισε τη Στρασμπούργκ. Οι Γάλλοι με σερί 2-9 μείωσαν μέχρι και τους 12 (51-39), ο Τζένκινς όμως κράτησε τη διαφορά σε διψήφια νούμερα και με τέσσερις συνεχόμενους πόντους έκανε το 55-39 στο κλείσιμο της τρίτης περιόδου.

Με την τύχη του αγώνα να έχει κριθεί, στο τελευταίο δεκάλεπτο ο ΑΡΗΣ προσπάθησε να μεγαλώσει κι άλλο τη διάφορα, την ίδια ώρα που η Στρασμπούργκ πάλευε για το αντίθετο. Δευτερόλεπτα πριν το τέλος οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά με 22 πόντους, αλλά το τρίποντο του Λακόμπ λίγο πριν το φινάλε έριξε τη διαφορά κάτω από τους 20 και διαμόρφωσε το τελικό 71-52. 

Τα δεκάλεπτα: 19-8, 38-28, 55-39, 71-52.

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Τζάκσον 9, Ξανθόπουλος, Τσαϊρέλης 5, Τζένκινς 9, Κάμινγκς 21, Ζάρας 1, Μούρτος, Σίμτσακ, Γκόρντον 4, Γιάνκοβιτς 13, Καββαδάς 5, Ντραγκίσεβιτς 4.

ΣΤΡΑΣΜΠΟΥΡΓΚ (Βενσάντ Κολέ): Λακόμπ 16, Σλότερ 6, Λελούπ 2, Σάι 2, Γουόκερ 6, Τζάιτε 2, Κορτάγ, Γκουλμί, Ν’ Τιλικινά 5, Τρέιβις 7, Μέρφι 6, Χάουαρντ

Προτεινόμενα Άρθρα