Η άμυνα θα είναι πάντα «οδηγός»

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ παρουσίασε το καλό του πρόσωπο εχθές απέναντι στην Στρασμπούργκ και έφτασε στη νίκη που του δίνει ισχυρό προβάδισμα για την πρόκριση στην φάση των «16» του Basketball Champions League.

Οι «κίτρινοι» αντέδρασαν με τον καλύτερο τρόπο μετά την ήττα από τον Π.Α.Ο.Κ. και έχουν πλέον τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στην φάση των «16» του Basketball Champions League. Κόντρα στου Γάλλους, οι «κίτρινοι» έπαιξαν με πάθος και ενέργεια, μπήκαν με πολλή δύναμη σε όλες τις μονομαχίες, είχαν διάρκεια στην απόδοσή τους και συγκέντρωση στο παιχνίδι τους. Το στοιχείο όμως που οδήγησε την ομάδα στη νίκη και της έδωσε την δυνατότητα να «χτίσει» και ισχυρή διαφορά στο σκορ ήταν η άμυνά της. Με μοναδική εξαίρεση το 2ο δεκάλεπτο (που η Στρασμπούργκ σκόραρε 20 πόντους), ο ΑΡΗΣ δεν δέχτηκε περισσότερους από 15 πόντους στην κάθε περίοδο (8 στην 1η, 11 στην 3η και 13 στην 4η ). Κράτησε μία ομάδα που στην φάση των ομίλων έβαζε μ.ο. 77 πόντους (76,4 για την ακρίβεια) στους 52. Με την σκληρή του άμυνα περιόρισε σε μεγάλο βαθμό την δημιουργικότητα της αντιπάλου του (μόλις 9 ασίστ οι Γάλλοι) και την οδήγησε σε 26 συνολικά λάθη.

Άκρως ενθαρρυντικό επίσης, είναι και τα μόλις έξι ριμπάουντ που έχασαν οι παίκτες του Πρίφτη, με αποτέλεσμα η Στρασμπούργκ να πάρει 5 πόντους από δεύτερες ευκαιρίες.  

Στην χθεσινή αναμέτρηση, ο ΑΡΗΣ έδειξε τις πολύ μεγάλες δυνατότητες που έχει στην άμυνα και όταν αποδίδει στον βαθμό που μπορεί αμυντικά, τα πράγματα για τον οποιονδήποτε αντίπαλο γίνονται πολύ δύσκολα. Σκοπός είναι οι «κίτρινοι» να συνεχίσουν σε αυτόν τον ρυθμό και να παρουσιάσουν ανάλογο πρόσωπο και στα παιχνίδια που ακολουθούν, που είναι εξίσου σημαντικά.

Προτεινόμενα Άρθρα