Τον έσωσε ο… Ζάρας

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ παρουσίασε αυτοκτονικές τάσεις κόντρα στην Στρασμπούργκ, αλλά στο 4ο δεκάλεπτο σοβαρεύτηκε και παρά την ήττα με 81-70, πήρε την πρόκριση για την φάση των «16» του Basketball Champions League. Τρομερό παιχνίδι από τον Ζάρα, που κράτησε όρθια την ομάδα του στα κρίσιμα σημεία.

Ο ΑΡΗΣ πήγε στο Στρασβούργο έχοντας το πλεονέκτημα των 19 πόντων από το πρώτο παιχνίδι. Η Στρασμπούργκ πάλεψε, ανέτρεψε την εις βάρος της διαφορά, αλλά ο ΑΡΗΣ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Θόδωρο Ζάρα, που είχε άξιο συμπαραστάτη του τον Κάμινγκς, κατάφερε να μειώσει την διαφορά και παρά την ήττα να προκριθεί στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, εκεί όπου θ’ αντιμετωπίσει την Βιλερμπάν.

Οι Γάλλοι ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι και εκμεταλλευόμενοι την χαλαρή άμυνα του ΑΡΗ, έβρισκαν τους διαδρόμους και τελείωναν τις φάσεις κοντά στο καλάθι, ανεβάζοντας στο +6 την υπέρ τους διαφορά (8-2). Από την πλευρά τους οι «κίτρινοι» επιχειρούσαν μόνο με τρίποντα να σκοράρουν, τακτική που δεν είχε κάποιο αποτέλεσμα.

Πέντε λεπτά πριν την ολοκλήρωση του Α΄ δεκαλέπτου, οι παίκτες του Πρίφτη βελτίωσαν την άμυνά τους και στην επίθεση βρίσκοντας λύσεις από τους Ντραγκίτσεβιτς και Γκόρντον, μείωσαν στους 3 (11-8). Οι γηπεδούχοι βρήκαν και πάλι τρόπο όμως να σκοράρουν (πίσω από τα 6,75) και έκλεισαν με προβάδισμα 8 πόντων την περίοδο (19-11).

Με την έναρξη της 2ης περιόδου, η Στρασμπούργκ αύξησε για πρώτη φορά την υπέρ της διαφορά σε διψήφιο με το τρίποντο του Εντιλικινά (22-11). Ο Βλάντο μείωσε με κάρφωμα σε μονοψήφιο, αλλά νέο τρίποντο από τον Ουόκερ, έδωσε εκ νέου προβάδισμα με διψήφιο αριθμό πόντων στην ομάδα του Κολέ (25-13). Σ’ εκείνο το σημείο ο ΑΡΗΣ αντέδρασε. Με καλή αμυντική λειτουργία περιόρισε την παραγωγικότητα της Στρασμπούργκ και στην επίθεση παίρνοντας σκορ από τους Ζάρα και Τζάκσον, έτρεξε ένα σερί 7-0 και μείωσε στους πέντε (25-20).

Στα τέσσερα λεπτά που απέμεναν για το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι «κίτρινοι» υπέπεσαν σε διαδοχικά λάθη, τα οποία έδωσαν την ευκαιρία στους παίκτες του Κολέ να σημειώσουν εύκολα καλάθια στο τρανζίσιον και να ξεφύγουν με +13 (39-26). Το μόνο που κατάφερε ο ΑΡΗΣ, ήταν να μειώσει στους 11 (39-28), με την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους.

Η 3η περίοδος ξεκίνησε με τρίποντο του Γιάνκοβιτς, που μείωσε την διαφορά στους 8 (39-31). Η Στρασμπούργκ όμως ανέβασε και πάλι την ένταση και με τους Σλότερ και Τζάιτε να βρίσκουν στόχο, ανέβασαν στο +16 την διαφορά για την ομάδα τους (51-36). Ο ΑΡΗΣ προσπάθησε ν’ ανακόψει τον ρυθμό των αντιπάλων του και να μειώσει την διαφορά, αλλά τίποτα δεν λειτουργούσε σωστά, ούτε στην άμυνα, ούτε στην επίθεση, με αποτέλεσμα οι Γάλλοι να προηγηθούν ακόμη και με +22 (63-41), πριν ο Ζάρας με τρίποντο στην εκπνοή, κατεβάσει την διαφορά στους 19 (63-44).

Στην τελευταία περίοδο, το ματς έγινε θρίλερ με την Στρασμπούργκ να διατηρεί την διαφορά πάνω από τους 20 πόντους, τιμωρώντας την κακή άμυνα των «κιτρίνων». Επτά λεπτά πριν την λήξη, ο ΑΡΗΣ αντέδρασε και παίρνοντας σκορ από τον Ζάρα, έριξε την διαφορά κάτω από τους 19 πόντους (72-54). Τον Έλληνα γκαρντ στο σκοράρισμα, ήρθε να βοηθήσει ο Κάμινγκς, ο οποίος με διαδοχικά εύστοχα καλάθια και φάουλ, μείωσε στους 12 την διαφορά (72-59), πέντε λεπτά πριν το τέλος. 

Στον χρόνο που υπολείπονταν η Στρασμπούργκ έκανε ακόμη μία προσπάθεια για να υπερβεί τους 19 πόντους, αλλά οι χαμένες βολές και η αποτελεσματικότητα του ΑΡΗ στα κρίσιμα σημεία, έριξαν την διαφορά στους 11, βάζοντας τέλος στα όνειρα των Γάλλων.

Τα δεκάλεπτα: 19-11, 39-28, 63-49, 81-70 

ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Τζάκσον 7, Ξανθόπουλος 3, Τσαϊρέλης, Τζένκινς 6, Κάμινγκς 14, Ζάρας 19, Μούρτος, Σίμτσακ 2, Λούκας 2, Γιάνκοβιτς 11, Καββαδάς 2, Ντραγκίσεβιτς 4. 

Στρασμπούρ (Κολέ): Λακόμπ 8, Σλότερ 13, Λελούπ 8, Γόλκερ 19, Τζαϊτέ 5, Κορτάλ 5, Ντιλίκινα 15, Μέρφι 8.

Προτεινόμενα Άρθρα