«Όλοι έχουμε ευθύνες, θέλω να κοουτσάρω δίκαια»

από AllAboutARIS

«Πολύ καλή ομάδα η Στρασμπούργκ, υπάρχουν και θετικά»

Σε πολλά αναφέρθηκε ο Δημήτρης Πρίφτης στην συνέντευξη τύπου απατώντας σε πολλές ερωτήσει σχετικά με την εικόνα της ομάδας και την φετινή πορεία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Ένα σουτ, μια ολιγωρία, μια λεπτομέρεια, μια κακή άμυνα πηγαίνει το ματς εκεί που είνια η διαφορά και εκεί η ψυχολογία αλλάζει. Ο αντίπαλος προσπαθεί να πιστέψει ότι η ανατροπή είναι κοντά και εσύ αγχώνεσαι όλο και περισσότερο».

Για το ότι κράτησε την ίδα πεντάδα για ένα δεκάλεπτο:

«Όλοι έχουμε ευθύνες. Εγώ κοουτσάρω με όσα βλέπω μπροστά μου, μπορεί για κάποιον αυτό να είναι σωστό και για κάποιον άλλο λάθος. Θέλω να είμαι δίκαιος, δεν κοιτάω ποιος είναι ποιός, πως τον λένε, τι συμβόλαιο έχει, πόσο χρόνο θέλει να παίξει, κοιτάω ότι νομίζω ότι χρειάζεται η ομάδα την δεδομένη στιγμή και το κάνω πάντα. Αυτό δεν σημαίνει ότι με τις αποφάσεις μου θα συμφωνούν απαραίτητα και όλοι, αλλά να ξέρετε ότι αυτή είναι η λογική μου».

«Σε κάποιο άλλο ματς θα τύχει να είναι μια άλλη πεντάδα, γιατί η ομάδα δεν έχεις σταθερές. Αυτά μεταβάλλονται σύμφωνα με τα δεδομένα του αντιπάλου. Μπορεί και η πεντάδα αυτή να μην βγει στο τέλος. Πολλοί λένε ότι σουτάρουμε πολλά τρίποντα. Αυτό εξαρτάται και από τι σου δίνει ο αντίπαλος. Όταν ο αντίπαλος κλείνεται πρέπει να σουτάρει. Στον Ολυμπιακό βάλάμε την μπάλα 29 φορές μέσα, δνε κερδίσαμε. Πέντε βολές βαρέσαμε σε όλο το παιχνίδι και οι δυο ήταν στο τελευταίο τρίλεπτο. Κάθε ματς έχει τα δικά του δεδομένα».

Για το αν το μεγάλο πρόβλημα του ΑΡΗ είναι η επίθεση:

«Επειδή υπάρχουν πολλές ανακατατάξεις στο ρόστερ της ομάδας. Εγώ θα πρέπει να κάνω παραπάνω focus στην άμυνα. Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό η αμυντική μας προσέγγιση ήταν καλή, όπως και σήμερα κατά διαστήματα».

Για το αν άφησαν πίσω τον τελικό:

«Το γεγονός ότι ο ΑΡΗΣ ήταν ανταγωνιστικός κόντρα στον Παναθηναϊκό και το γεγονός ότι χάσαμε απέναντι σε μια τέτοια ομάδα μας έκανε στεναχωρημένους και όχι ικανοποιημένους, που κάποιους θα τους ικανοποιούσε που απλώς πάλεψαν το παιχνίδι, εμείς στεναχωρηθήκαμε. Αυτό δείχνει ότι δεν είναι όλα αρνητικά. Υπάρχουν και πράγματα θετικά. Το γεγονός ότι σταθήκαμε απέναντι στον Παναθηναϊκό σε έναν τελικό που είναι μια ομάδα με δεδομένη δυναμική δείχνει ότι παλέψαμε, ήμασταν ανταγωνιστικοί, παραγωγικοί δεν ήμασταν και δεν ήμασταν καλοί στην επίθεση, ήμασταν όμως παρόντες, δεν ήμασταν απόντες. Αυτό πιστεύω είναι κα΄τι θετικό. Σήμερα το θετικό είναι ότι παλέψαμε στην τελευταία περίοδο σε μια έδρα όπου η διαφορά θα μπορούσε να πάρει έυκολα διαφορά 30 πόντων. Το γεγονός ότι το κράτησαμε το θεωρώ σημαντικό. Η αντίπαλος μας είναι μια ομάδα με μια δυναμική, έχει προϊστορία στην Euroleague, πέρσι έφτασε στον τελικό του Eurocup και έχουν έναν προπονητή που είναι πολύ καλός. Σίγουρα θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα πράγματα φέτος , είχαμε κάποια κακά πράγματα, αλλά σίγουρα και θετικά».

Για τον Γκόρντον:

«Είναι έμπειρος, έχει πολύ καλή αύρα, μπορεί να μιλήσει στους συμπαίκτες του. Τώρα δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, οπότε χρειάζεται χρόνο για να φτάσει στην κατάλληλη κατάσταση. Επίσης έχει και τον τραυματισμό και πρέπει να τον εξετάσουμε. Όλα αυτά είναι ανασταλτικά».

Προτεινόμενα Άρθρα