Το τρίποντο τείνει να γίνει «πληγή»

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ γνώρισε την ήττα εχθές από την Στρασμπούργκ με 81-70, με τα ποσοστά ευστοχίας του πίσω από τα 6,75 να είναι εξαιρετικά χαμηλά.

Οι «κίτρινοι» δεν ήταν αποτελεσματικοί από την περιφέρεια κόντρα στους Γάλλους και σπατάλησαν πολλές επιθέσεις με το να σουτάρουν πίσω από τα 6,75. Η Στρασμπούργκ, βλέποντας την αδυναμία των παικτών του Πρίφτη να βρούνε στόχο πίσω από την γραμμή του τριπόντου, επέλεξε να τους δώσει τα σουτ και να «θωρακίσει» την ρακέτα της, με αποτέλεσμα ο ΑΡΗΣ να σημειώσει την χειρότερη φετινή του επίδοση, τελειώνοντας το ματς με 16% ευστοχία (προηγούμενη χειρότερη επίθεση το 17,4% στο εντός έδρας ματς της φάσης των ομίλων με τη Μονακό).

Στο πρώτο ημίχρονο, οι «κίτρινοι» είχαν 1/9 και στο δεύτερο 3/16. Παρ’ όλα αυτά δεν άλλαξαν επιθετικό προσανατολισμό, καθώς η αντίπαλη άμυνα τους οδηγούσε στην περιφέρεια και τους έδινε το σουτ.

Στα παιχνίδια που οι παίκτες του ΑΡΗ δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί  πίσω από τα 6,75 και ο αντίπαλος θωρακίζει την ρακέτα του, η ομάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα, καθώς γίνεται στατική στην επίθεση, προβλέψιμη και παρουσιάζει μία αδυναμία στο ν’ ακουμπήσει την μπάλα στο χαμηλό ποστ και να πάρει πόντους μέσα από το καλάθι.

Αυτό είναι ένα κομμάτι του παιχνιδιού στο οποίο πρέπει να βελτιωθούν οι «κίτρινοι», προκειμένου να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις επιθετικά (είτε μέσα από καταστάσεις πικ εν ρολ, είτε με παιχνίδι από το χαμηλό ποστ, είτε ν’ ανοίγει η ρακέτα και να δίνεται η δυνατότητα στον Κάμινγκς να πάει σε διείσδυση), όταν το μακρινό σουτ δεν μπορεί να δώσεις τις λύσεις στο σκοράρισμα.

Προτεινόμενα Άρθρα