«Ζορίζεται» εκτός έδρας

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για την φάση των «16» του Basketball Champions League, αλλά γνώρισε την ήττα για ένα ακόμη ευρωπαϊκό παιχνίδι μακριά από την έδρα του.

Οι «κίτρινοι» βρέθηκαν να χάνουν ακόμα και με 22 πόντους (63-41), αλλά έχοντας σε καταπληκτικό βράδυ τον Ζάρα και αποτελεσματικούς τους Κάμινγκς και Γιάνκοβιτς στα κρίσιμα σημεία, κατάφεραν να ρίξουν την διαφορά στους 11 και να πάρουν την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Στο στρατόπεδο του ΑΡΗ υπάρχει ικανοποίηση για το γεγονός ότι η ομάδα προκρίθηκε, αλλά ο κόουτς Πρίφτης και οι παίκτες του δεν μπορούν να παραβλέψουν την ήττα και την κακή παρουσία της ομάδας για 30 λεπτά στο παρκέ.

Η χθεσινή ήττα, ήταν η 3η διαδοχική εκτός έδρας απώλεια στην Ευρώπη για τους «κίτρινους», συνθήκη που αναδεικνύει την ανάγκη η ομάδα να παρουσιάζεται πιο προετοιμασμένη στα εκτός έδρας (το σημείωσε στις χθεσινές του δηλώσεις και ο «Βλάντο»).

Το τελευταίο ευρωπαϊκό «διπλό» του ΑΡΗ, σημειώθηκε στις 13/12/2016 μετά τη νίκη με 92-78 επί των Μπάκεν Μπερς. Ακολούθησε το παιχνίδι στην Πάνορμο, που αν βέβαια οι διαιτητές και ο χρονομετρητής του αγώνα έκαναν σωστά την δουλειά τους ο ΑΡΗΣ δεν θα έχανε με 95-94 στην παράταση, αλλά θα έφευγε νικητής και ενδεχομένως να έπαιρνε απ’ ευθείας την πρόκριση για τους “16”. Στην συνέχεια ήρθε και η ήττα με 80-66 από τη Μονακό, στο ματς με το οποίο έπεσε η αυλαία της φάσης των ομίλων.

Προτεινόμενα Άρθρα