Η Βιλερμπάν εκτός έδρας

από AllAboutARIS

ΑΡΗΣ και Βιλερμπάν θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους την προσεχή Τετάρτη στο «Nick Galis Hall» και το AllAboutARIS καταγράφει τα όσα κάνουν οι Γάλλοι μακριά από την έδρα τους.

Πιο συγκεκριμένα, σε 7 εκτός έδρας παιχνίδια, η Βιλερμπάν σημείωσε 4 νίκες και 3 ήττες στην φάση των ομίλων. Κατά μ.ο. σκοράρει 72,85 πόντους και δέχεται 73,42. Οι Γάλλοι σουτάρουν με 50,77% στα δίποντα και 33,52% στα τρίποντα (κορυφαία τους επίδοση το 50% κόντρα στην Όλντενμπουργκ και χειρότερη το 11,1% κόντρα στον Π.Α.Ο.Κ.). Η Βιλερμπάν είναι ομάδα που παίζει με υπομονή στην επίθεση και είναι αρκετά αποτελεσματική στο σετ παιχνίδι. Κάπως έτσι δικαιολογούνται και οι 18 ασίστ μ.ο. Όσον αφορά τα λάθη, οι Γάλλοι κάνουν 12,74 στα εκτός έδρας παιχνίδια.

Ένα πρόβλημα που παρουσιάζει φέτος η γαλλική ομάδα – κάτι που παραδέχτηκε και ο προπονητής της στις χθεσινές του δηλώσεις μετά την ήττα από την Ορτέζ-, είναι ότι δεν μπορεί να σταθεροποιήσει την απόδοσή της (κάτι που συμβαίνει και στον φετινό ΑΡΗ). Η Βιλερμπάν μπορεί να κάνει το τέλειο παιχνίδι, μπορεί όμως να παρουσιάσει και πολύ κακό αγωνιστικό πρόσωπο και να γνωρίσει βαριά ήττα. Στην προσεχή αναμέτρηση, ο ΑΡΗΣ οφείλει να βρει τρόπους για να περιορίσει τα δυνατά χαρτιά των Γάλλων και να έχει την συγκέντρωση και το καθαρό μυαλό, ώστε να τους «χτυπήσει» στις αδυναμίες τους.

Προτεινόμενα Άρθρα