«Εκβιασμός που δεν θα πετύχει, κανένα πρόβλημα για ΑΡΗ»

από Νίκος Παπαδόπουλος

«Δεν είναι θέμα τα 60 εκατ. ευρώ, έχουμε πολλαπλάσια χρήματα στο εξωτερικό»

Θέση για τη δικαστική διαμάχη που έχει με τον Λετονό επιχειρηματία και την εταιρία «MD7 LTD» πήρε ο Νίκος Λάσκαρης μέσω της εκπομπής «Δίκη», τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον ΑΡΗ και τις μετοχές της ΚΑΕ. 

«Αρχικά οι μετοχές του ΑΡΗ δεν είναι κατασχεμένες. Γνωρίζετε πολλούς επιχειρηματίες που να μην έχουν κάποια επαγγελματική διένεξη; Εγώ δεν είμαι καν συμβαλλόμενος μέλος. Είναι ένας εκβιασμός για το διασυρμό της δημόσιας εικόνας μας, για να πάρουν οι αντίδικοι κάποια χρήματα που δεν τους ανήκουν. Μιλάμε για μία απλή απαγόρευσης μεταβίβασης περιουσίας», είπε στην αρχική του τοποθέτηση ο Λάσκαρης, συνεχίζοντας με περισσότερες λεπτομέρειες.

«Μέσω της συζύγου μου τα τελευταία τρία χρόνια, οι συγκεκριμένοι κύριοι έχουν βγάλει πολλά χρήματα. Είδαν ότι κάνουμε κάποια πράγματα. Κάποιοι τους πλησίασαν και τους έπεισαν ότι με έναν εκβιασμό θα μπορέσουν να βγάλουν παραπάνω χρήματα. Πριν από εννέα μήνες έμαθα ότι ξεκίνησε αυτή η διαδικασία. Εγώ ξαναλέω ότι δεν είμαι καν συμβαλλόμενο μέλος. Το 1 εκατ. που λένε ότι χρωστάμε στην Ελβετία, δεν ισχύει. Είναι εύκολο να το βρει αυτό κάποιος. Σε αυτή τη φάση οι δικαστές δεν μπαίνουν στις λεπτομέρειες. Αυτοί ζητούσαν 100 εκατ. και το κατέβασαν στα 60 εκατ. Αν πραγματικά τολμήσουν να κάνουν αγωγή και στην Ελλάδα, θα αποδείξουμε ότι όλα αυτά δεν ισχύουν. Με όλα αυτά η Ελλάδα δεν έχει σχέση. Εχει να κάνει με αγγλική εταιρία. Η σύζυγος μου έχει κινηθεί νομικά. Εγώ δεν έχω καμία απολύτως σχέση. Ηταν πελάτες της συζύγου μου, ως δικηγόρος. Τα χρήματα που μπαίνουν στον ΑΡΗ είναι δικά μου και δεν έχουν καμία σχέση με τη σύζυγο μου. Κάποια πράγματα, τα κάνουμε μαζί. Αλλα όχι».

Και οι δύο έχουμε μεγάλη περιουσία στο εξωτερικό. Εδώ στην Ελλάδα η σύζυγος μου δεν έχει καμία περιουσία. Η δική μου δεν είναι μεγάλη. Στην ουσία είναι μόνο ο ΑΡΗΣ.

Είναι ένας εκβιασμός που ξεκίνησε λόγω της δημόσιας εικόνας μας και του ΑΡΗ. Εγώ όμως δεν έχω καμία σχέση και με στεναχωρεί που σε αυτή την πρώτη φάση, οι δικαστές δεν ασχολήθηκαν με την υπόθεση. Δεν υπάρχει υπόθεση».

Αυτές οι δήθεν απαιτήσεις, μας έχουν προκαλέσει κάποιες ενοχλήσεις. Το θέμα δεν είναι τα 60 εκατ. Εχουμε πολλαπλάσια χρήματα από αυτά. Τα χρήματα μου, τα βγάζω στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα μόνο φέρνω χρήματα. Το θέμα θα κριθεί στο εξωτερικό. Δεν έχει σχέση με την Ελλάδα. Εδώ θέλουν να μου δημιουργήσουν θέμα με τον ΑΡΗ».

Προτεινόμενα Άρθρα