Η Βιλερμπάν για το σημερινό ματς με τον ΑΡΗ

από AllAboutARIS

Ένα πολύ σκληρό παιχνίδι κόντρα στον ΑΡΗ, περιμένει σήμερα η Βιλερμπάν.

«Πρέπει ν’ αντισταθείτε». Αυτόν τον τίτλο επέλεξαν στην επίσημη ιστοσελίδα της Βιλερμπάν, για ν’ αποτυπώσουν τον βαθμό δυσκολίας του σημερινού αγώνα.

Αναλυτικά τα όσα γράφουν οι Γάλλοι στην επίσημη ιστοσελίδα τους για το σημερινό ματς:

«Στο Αλεξάνδρειο, σε μία από τις πιο καυτές έδρες της Ευρώπης, η Βιλερμπάν αντιμετωπίζει τον ΑΡΗ, στον νοκ-άουτ γύρο του Basketball Champions League. Σε μια διπλή σύγκρουση, θα είναι αναγκαίο, πρώτον, η ομάδα να παρουσιαστεί μαχητική, προκειμένου να καταστρέψει τα πλάνα της ελληνικής ομάδας και να μην υποστεί κάτι ανάλογο με την Στρασμπούργκ. Αυτό θα της δώσει ένα πλεονέκτημα εν όψει της ρεβάνς στο «Αστρομπάλ», για την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, εκεί όπου έχει να βρεθεί από το 2006.

Ο ΑΡΗΣ προκρίθηκε σαν 4ος από τον όμιλό του (8-6) και πιέστηκε ιδιαίτερα στα δύο παιχνίδια με τη Μονακό (62-65, 80-66) στην φάση των ομίλων ενώ στα πλέι-οφ με την Στρασμπούργκ με δύο δια μέτρου αντίθετες εμφανίσεις (71-52, 81-70) κατάφερε να προκριθεί.

Ο ΑΡΗΣ καθοδηγείται από τους οπαδούς του, που ανά πάσα στιγμή μπορούν να βάλουν «φωτιά» στο παιχνίδι. Οι Ουίλ Κάμινγκς (14,9 πόντους, 3,8 ριμπάουντ και 3,3 ασίστ) και Μάικλ Τζένκινς (12,3 πόντους, 3,1 ριμπάουντ, 2,4 ασίστ), συχνά «πυροδοτούν» το παιχνίδι ενώ ο Τζάστιν Τζάκσον είναι ο καλύτερος μπλοκέρ του ελληνικού πρωταθλήματος. Και ο Βλάντο Γιάνκοβιτς (10,1 πόντους, 4,5 ριμπάουντ), που ξεκίνησε φέτος στην Βαλένθια, χρειάζεται προσοχή. Αυτό που διακρίνει τον ΑΡΗ στα εντός έδρας παιχνίδια του είναι ότι, παίζει με αυτοπεποίθηση. Στα τελευταία 11 παιχνίδια, έχουν χάσει μόνο το ένα.

Τελευταία φορά που τέθηκαν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες ήταν πριν από 5 χρόνια, στην φάση των «Last 16» του Eurocup. Οι Έλληνες κέρδισαν με 77-60 ενώ στο δεύτερο παιχνίδι η Βιλερμπάν κέρδισε με 79-52. Ο μοναδικός που έπαιξε σ’ εκείνα τα παιχνίδια, είναι ο Μιχάλης Τσαϊρέλης».

Προτεινόμενα Άρθρα