ΑΡΗΣ και Βιλερμπάν αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 67-67 και θα λύσουν πλέον τις διαφορές τους στον επαναληπτικό της 7ης Μαρτίου στο «Αστρομπάλ».

Ο ΑΡΗΣ ξεκίνησε καλά το παιχνίδι και τροφοδοτώντας σωστά τον Βασίλη Καββαδά στο χαμηλό ποστ, βρήκε τις λύσεις και προηγήθηκε με +6 (10-4). Η Βιλερμπάν αντέδρασε και με την είσοδο του Αντριάν Ουτέρ στο παρκέ, κατάφερε να μειώσει. Ο Γάλλος είτε σκοράροντας, είτε δίνοντας δεύτερες κατοχές στην ομάδα του, την βοήθησε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ. Οι «κίτρινοι» από την πλευρά τους δεν είχαν ηρεμία και υπομονή στο επιθετικό τους παιχνίδι, με αποτέλεσμα ν’ αστοχήσουν στις προσπάθειες που πήραν.

Δύο λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδο το τρίποντο του Σι έδωσε προβάδισμα 6 πόντων στους Γάλλους (15-21), αλλά το εύστοχο καλάθι του Καββαδά με την εκπνοή, έριξε την διαφορά στους 4 (17-21).

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να υποπίπτουν σε διαδοχικά λάθη και να μένουν χωρίς σκορ. Έξι λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν ρυθμό και με τα καλάθια των Χοτζ και Νουά ανέβασαν και πάκι την υπέρ τους διαφορά στους 6 (21-27). Αυτή η εξέλιξη αφύπνισε τους παίκτες του Πρίφτη, οι οποίοι ανέβασαν την ένταση στην άμυνα, έκλεψαν μπάλες και τελείωσαν τις φάσεις στον αιφνιδιασμό, παίρνοντας και πάλι τα ηνία του παιχνιδιού.

Στα δύο λεπτά που υπολείπονταν για το τέλος του πρώτου μέρους, οι «κίτρινοι» ανέβασαν κι άλλο την απόδοσή τους αμυντικά, αλλά η Βιλερμπάν βρήκε τρόπους να σκοράρει (κυρίως με βολές εκμεταλλευόμενη τα 5 ομαδικά φάουλ του ΑΡΗ) και πήγε με μειονέκτημα 1 πόντου στ’ αποδυτήρια (37-36).

Με την έναρξη της 3ης περιόδου, οι παίκτες του Πρίφτη μπήκαν δυνατά στο παρκέ και μ’ ένα γρήγορο σερί 5-0, αύξησαν την διαφορά στο +6. Οι «κίτρινοι» συνέχισαν να παίζουν με δύναμη και μαχητικότητα σε άμυνα κι επίθεση, συνθήκη που ξάφνιασε την Βιλερμπάν, η οποία υπέπεσε σε διαδοχικά λάθη και έμεινε χαμηλά σε παραγωγικότητα. Ο ΑΡΗΣ εκμεταλλευόμενος το μομέντουμ του αγώνα ανέβασε στο +10 την υπέρ του διαφορά (53-43), 3:11 πριν το τέλος της 3ης περιόδου.

Στον υπολειπόμενο χρόνο η Βιλερμπάν αντέδρασε και παίρνοντας και κάποια «δώρα» από τους διαιτητές, κατάφερε να πάει στην 4η περίοδο με μειονέκτημα 5 πόντων (54-49).

Στην τελευταία περίοδο, ο ΑΡΗΣ έκανε μία προσπάθεια να ξεφύγει και πάλι στο σκορ και προηγήθηκε με +5 (60-55). Οι Γάλλοι απάντησαν με σερί 7-0 και προσπέρασαν με 60-62. Στα τρία λεπτά που απέμεναν, οι δύο ομάδες συνέχισαν να συμβαδίσουν στο σκορ και καμία να μην μπορεί να πάρει, έστω, και βραχεία κεφαλή. Το τρίποντο του Ζάρα 18΄΄ πριν το τέλος δεν βρήκε στόχο και η Βιλερμπάν πήρε την τελευταία επίθεση. Ο Βάλτερ Χοτζ πήρε ένα τραβηγμένο σουτ πάνω σε άμυνα, το οποίο δεν βρήκε στόχο, με αποτέλεσμα το 67-67 να παραμείνει μέχρι τέλους.

Τα δεκάλεπτα: 17-21, 37-36, 54-49, 67-67 

ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Τζάκσον 6, Ξανθόπουλος 3(1), Τσαϊρέλης 14, Τζένκινς 11(1), Κάμινγκς 9, Ζάρας 6(1), Μούρτος 4, Σίμτσακ, Λούκας, Γιάνκοβιτς, Καββαδάς 14.

Βιλερμπάν (Τζάκσον): Ντράγκοβιτς 10(1), Μίτσαμ 4, Ούτερ 14, Λανγκ 7, Σι 9(2), Νουά 3, Χοτζ 5, Νέλσον 10, Γουότκινς 5.

Προτεινόμενα Άρθρα