«Δυο φορές πιο δύσκολα στη Γαλλία»

από AllAboutARIS

”Θα είναι πιο δύσκολο στη Γαλλία”

«Τα καταφέραμε αρκετά καλά αμυντικά, τους κρατήσαμε πιο χαμηλά από τον μ.ο. στην επίθεση, αλλά στο πρώτο ημίχρονο δώσαμε πολλά εύκολα επιθετικά ριμπάουντ στον αντίπαλο και έβαλαν εύκολα καλάθια. Στην επίθεση κάναμε κάποια λάθη. Το χάσαμε μέσα από τα χέρια μας το παιχνίδι. ήταν καλή ευκαιρία να κερδίσουμε. Εκεί που η διαφορά που πήγε στους 9-9 πόντους έπρεπε να την κρατήσουμε, ώστε να πάμε με άλλον αέρα να παίξουμε το άλλο παιχνίδι. αυτό δεν το καταφέραμε, σε κάποιες λεπτομέρειες κάναμε λάθη και ήρθε η ισοπαλία». Τόνισε αρχικά ο Έλληνας φόργουορντ.

Για την ρεβάνς στην Γαλλία: «Θα είναι δύο φορές πιο δύσκολα στην Γαλλία. Οι αντίπαλοί μας παίζουν πολύ πιο φύζικαλ. Δεν έχουν καμία σχέση με τις δύο προηγούμενες γαλλικές ομάδες που αντιμετωπίσαμε που έπαιζαν περισσότερο τρανζίσιον. Η Βιλερμπάν παίζει πιο πολύ σετ παιχνίδι, οπότε εμείς πρέπει να δούμε τα λάθη μας».

Αν είναι, ως έναν βαθμό καλό, το γεγονός ότι η ομάδα δεν πηγαίνει με ισχυρή διαφορά, κάτι που δεν θα της αφήσει περιθώρια για να χαλαρώσει: «Αυτό θα το δούμε τότε, αλλά ίσως να έχετε και ένα δίκιο, γιατί όπως είδαμε στο προηγούμενο παιχνίδι πήγαμε για διακοπές στο Στρασβούργο. Εμείς θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Δεν έχουμε τα περιθώρια να πάμε με τον αέρα που πήγαμε την προηγούμενη φορά, πάμε σαν αουτσάιντερ θα έλεγα και ό,τι είναι να γίνει θα γίνει».

Για την αναμέτρηση που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό: «Τώρα έχουμε μερικές μέρες να δούμε το πλάνο μας για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Το μυαλό μας είναι στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, δεν πρέπει να είναι σε αυτό με την Βιλερμπάν, γιατί είναι πανεύκολο εκτός έδρας να πας και να χάσεις με 30 πόντους».

Αν είναι αρνητικό το γεγονός ότι η ομάδα δίνει ένα πολύ δυνατό παιχνίδι (με Παναθηναϊκό) πριν την ρεβάνς στο Αστρομπάλ: «Δεν ξέρω αν είναι θετικό ή αρνητικό, όπως έχουμε πει οι τρεις αυτοί μήνες (Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος) είναι όλη η χρονιά. Παίζουμε από την αρχή πολύ δυνατά παιχνίδια, αυτά τα παιχνίδια συνεχίζονται και πρέπει να κάνουμε την δουλειά μας. Υπάρχει και ο παράγοντας κούραση που δεν αποτελεί δικαιολογία, γιατί όλες οι ομάδες την έχουν. Εμείς πρέπει να παρουσιαζόμαστε όσο το δυνατόν καλύτεροι».

Αν είναι μια ευκαιρία για τον ΑΡΗ το παιχνίδι στην Γαλλία, να επιστρέψει εν μέρει στις ευρωπαϊκές επιτυχίες: «Θα είναι ένας τελικός αυτό το παιχνίδι, γιατί θα είναι μεγάλη επιτυχία να πάμε στους «8». Το καλό είναι ότι η συγκεκριμένη έδρα δεν είναι σαν του Στρασβούργου, είναι πιο χαλαρή. Βέαβαι αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς θα πάμε χαλαροί. Είναι πολύ δυνατή ομάδα το έχει αποδείξει. Έχει και αυτή τα σκαμπανεβάσματά της, όπως και εμείς».

Προτεινόμενα Άρθρα