Η τιμωρία του Γιάννη στον μικρό Άλεξ Αντετοκούνμπο

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

«Τον… μίσησα γι’ αυτό»

Η δόξα και οι επιτυχίες δεν έχουν οδηγήσει το Γιάννη Αντετοκούνμπο στην έπαρση και ο «Greek freak» φροντίζει για να μην πάρουν… αέρα και τα μυαλά των αδερφών του!

Όπως αποκάλυψε ο μικρότερος της οικογενείας, Άλεξ, σε συνέντευξή του στο «Bleacher Report», ο Giannis δεν είχε διστάσει να τον τιμωρήσει με παραδειγματικό τρόπο, όταν έκανε κάτι που δεν του άρεσε.

Ένα βράδυ, ο 15χρονος παίκτης του Dominican High School είχε αργήσει να πάει σπίτι, χωρίς να ειδοποιήσει, και ο Γιάννης δεν ήταν ευχαριστημένος με αυτό. Έτσι, ο ηγέτης των Μπακς τον πήρε μαζί του στις εγκαταστάσεις των «ελαφιών» την επόμενη ημέρα και σαν… μάθημα τον έβαλε να βαράει σουτάκια όλη την ώρα. Τον άφησε εκεί, πήγε για φαγητό και γύρισε μετά από σχεδόν τρεις ώρες, σύμφωνα με τον Άλεξ. «Τον… μίσησα γι’ αυτό», είπε, ωστόσο δεν σταμάτησε να σουτάρει.

Παρόλα αυτά, ο μικρός, που λέγεται πως έχει πολλές προοπτικές να φτάσει ή και να ξεπεράσει τον αδερφό του, δεν του κράτησε κακία και ο Γιάννης αποτελεί τον μέντορά του στη ζωή. «Έχει σπουδαία επιρροή στο παιχνίδι μου. Πέρα από το γεγονός πως με ενθαρρύνει κάθε μέρα στη ζωή, μου δείχνει τι είναι σωστό και τι λάθος, με βοηθάει και στο μπάσκετ», είπε ο Άλεξ, και τόνισε πως ο Έλληνας διεθνής τον κρατά προσγειωμένο, και πολλές φορές κοιμάται σπίτι του, αντί να πηγαίνει στους γονείς του.

Τέλος, όσον αφορά την πρώτη του χρονιά στο Dominican High School και το γεγονός πως δεν παίρνει αρκετό χρόνο συμμετοχής ακόμα, ο Άλεξ υποστήριξε: «Ήξερα πως έχω να θυσιάσω πολλά πράγματα όταν ήρθα εδώ κι ένα από αυτά ήταν και ο χρόνος συμμετοχής. Ξέρω πως αυτό το σχολείο θα με κάνει καλύτερο. Οπότε, προφανώς, εγώ το επέλεξα και πρέπει απλά να περιμένω, μέχρι να έρθει η ώρα μου. Είναι μια εμπειρία, από την οποία μπορώ να μάθω πολλά πράγματα. Είμαι εντάξει με αυτό, επειδή αυτή είναι η πρώτη μου χρονιά που έρχομαι από τον πάγκο».

Προτεινόμενα Άρθρα