Αυτό δεν είναι ΑΡΗΣ…

από Νίκος Παπαδόπουλος

«Παρών» μόνο για ένα δεκάλεπτο οι «κιτρινόμαυροι»

Ο ΑΡΗΣ πήγε με όνειρα στη Λυών και τελικά γυρίζει με μία ντροπιαστική ήττα που σημαίνει και το τέλος στη φετινή ευρωπαϊκή του πορεία. 

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη γνώρισε την ήττα από τη Βιλερμπάν με 81-67, παρουσιάζοντας εικόνα ντροπής και αποσύνθεσης για τρία δεκάλεπτα και βλέποντας τους γηπεδούχους να ξεφεύγουν ακόμα και με 28 πόντους! 

Για μία ακόμη φορά, ο ΑΡΗΣ πληρώνει τον κάκιστο σχεδιασμό του καλοκαιριού και τις επιλογές των ξένων, όπως επίσης και τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετωπίζει. 

Ξεκίνησε ιδανικά

Η Βιλερμπάν μπήκε ελαφρώς καλύτερα και προηγήθηκε με 9-5, αλλά ο ΑΡΗΣ είχε απάντηση και άκουγε στο όνομα του Γουίλ Κάμινγκς. Ο Αμερικανός με συνεχόμενα καλάθια κράτησε όρθια την ομάδα του επιθετικά, πετυχαίνοντας εννέα από τους έντεκα πόντους της στα πρώτα πέντε λεπτά (9-11). Ο Ντράγκοβιτς ισοφάρισε σε 11-11 από τη γραμμή των βολών, για να ακολουθήσει ένα ξέσπασμα των «κιτρινόμαυρων»

μέσα από συνεχόμενα τρίποντα και τη συνεργασία ψηλών-κοντών. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το σκορ μέσα σε λίγκα λεπτά να…εκτοξεύεται στο +9 από τρίποντο του Τζένκινς (13-22).

Και μετά ήρθε η κατάρρευση…

Ενα λεπτό πριν το τέλος του 1ου δεκαλέπτου, ο Ξανθόπουλος με δύο βολές έβαλε τον ΑΡΗ μπροστά με 17-25. Πότε ήρθαν οι επόμενοι πόντοι για τους Θεσσαλονικείς; Περίπου τρία λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου; Η ομάδα του Πρίφτη… κατάφερε να μην σκοράρει για ένα διάστημα περίπου επτά λεπτών και έδωσε στη Βιλερμπάν μία ευκαιρία που δεν πήγε χαμένη. Οι Γάλλοι άρχισαν να βάζουν τα μακρινά σουτ, βρήκαν πόντους στο ανοικτό γήπεδο και με κύριους επιθετικούς εκφραστές Μίτσαμ και Χοτζ, «έτρεξαν» ένα σερί 21-0 (38-25), κλείνοντας το ημίχρονο με το υπέρ τους 48-33.

Δεν σταματούσε η Βιλερμπάν

Οι γηπεδούχοι μπήκαν… γκαζωμένοι και στο δεύτερο ημίχρονο, με στόχο να αυξήσουν κι άλλο τη διαφορά. Και το κατάφεραν από τη στιγμή που ο ΑΡΗΣ παρέμενε… χαμένος επιθετικά (μόλις 10 πόντοι στο τρίτο δεκάλεπτο)και βρέθηκε πίσω ακόμα και με 28 πόντους (67-39).

Η εξέλιξη στις τρεις πρώτες περιόδους, έδωσε διαδικαστικό χαρακτήρα στην τελευταία. Η Βιλερμπάν ήταν εμφανώς πιο χαλαρή και έτσι ο ΑΡΗΣ βρήκε την ευκαιρία να ρίξει μετά από πολύ ώρα τη διαφορά κάτω από τους 20 (74-56 στο 36′) και να διαμορφώσει ένα… αξιοπρεπές τελικό αποτέλεσμα.

Τα δεκάλεπτα: 22-25, 48-33, 69-43, 81-67

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ (Τζέι Ντι Τζάκσον): Ντράγκοβιτς 16, Μίτσαμ 10 ,Ούτερ 11, Λανγκ 1, Σι 3, Νουά 7, Χοτζ 19, Ντιαβαρά, Κούντζου, Νέλσον 10, Γουότκινς 4

ΑΡΗΣ (Δημήτρης Πρίφτης): Τζάκσον 4, Ξανθόπουλος 5, Φλιώνης, Τσαϊρέλης 12, Τζένκινς 6, Κάμινγκς 17, Ζάρας 9, Μούρτος, Σίμτσακ 2, Γκόρντον, Γιάνκοβιτς 8, Καββαδάς 4.

Προτεινόμενα Άρθρα