Η βράβευση του…Θεού! (pics&vid)

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Η φανέλα με το Νο 6 πήρε τη θέση που της αξίζει, ψηλά στην οροφή του "Nick Galis Hall"

Η 7η Μαΐου του 2013  έχει την δική της ξεχωριστή θέση στην ιστορία 103 χρόνων του μπασκετικού ΑΡΗ και όχι μόνο. Οχι επειδή ήρθε κάποιος τίτλος ή λόγω κάποιου τελικού. Είναι ιδιαίτερη για έναν και μόνο λόγο, ο οποίος ακούει σε ένα όνομα και μόνο. Αυτό του Νίκου Γκάλη.

Στις 7 Μαΐου του 2013, σχεδόν πριν από 4 χρόνια, ο ΑΡΗΣ έκανε κάτι που έπρεπε να γίνει πριν από αρκετό καιρό. Να τιμήσει τον «Νικ» με μία εκδήλωση αντάξια του ονόματος και της βαριάς ιστορίας που κουβαλάει το όνομα του. Σε ένα ασφυκτικά γεμάτο Αλεξάνδρειο, ένας ολόκληρος σύλλογος και όχι μόνο υποκλήθηκε στο μεγαλείο του κορυφαίου Ελληνα αθλητή όλων των εποχών, ο οποίος προσέφερε απίστευτες χαρές κυρίως στον κόσμο του ΑΡΗ αλλά και σε ολόκληρους τους Ελληνες.

Όλοι ήταν εκεί για τον κορυφαίο Έλληνα αθλητή. Παναγιώτης Γιαννάκης (είχε έρθει με τη Λιμόζ, η οποία έδωσε φιλικό παιχνίδι με τον ΑΡΗ στο πλαίσιο της εκδήλωσης), Νίκος Φιλίππου, Στόγιαν Βράνκοβιτς, Σάσα Βολκόφ, Οντι Νόρις, Ντόρον Τζάμσι, Τζόρντι Βιγιακάμπα και άλλοι πολλοί αστέρες του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ολοι εκεί για να τιμήσουν τον άνθρωπο που τους έκανε να γελάσουν, να κλάψουν, να νευριάσουν, να μείνουν με το στόμα ανοικτό. Ολοι στο Παλέ, για τον Νίκο Γκάλη.

Μπορεί αυτή η βραδιά να άργησε  17 ολόκληρα χρόνια για να γίνει, πήρε όμως σάρκα και οστά στις 7 Μαϊου πριν 4 χρόνια, στο παρκέ του Αλεξανδρείου και έκτοτε «Nick Galis Hall», όπου ο “γκάνγκστερ”, ο “διάβολος” (τάδε έφη Ντάζεν Πέτροβιτς) ή πολύ απλά ο “Νικ” του ΑΡΗ, μεγαλούργησε μαζί με τον μπασκετικό του διόσκουρο, Παναγιώτη Γιαννάκη και τα άλλα παιδιά.

Μία βραδιά, στην οποία εκτός όλων των άλλων, δάκρυσε και ο Νίκος Γκάλης, βλέποντας 6.500 κόσμο να τον αποθεώνει και έστω λίγο αργά, να του αποδίδει τις τιμές που αρμόζουν στον μεγαλύτερο Ευρωπαίο μπασκετμπολίστα όλων των εποχών. Και στο τέλος της, πήρε τη θέση που του αρμόζει. Ψηλά, στο ταβάνι του Αλεξαδρείου, το οποίο φρόντισε να γεμίσει με τόσα λάβαρα. Η θρυλική φανέλα με το Νο 6 κοσμεί από τότε το γήπεδο, προκαλώντας δέος και απίστευτο σεβασμό σε όποιον την αντικρίζει.

Στα 103 χρόνια ιστορίας του, ο ΑΡΗΣ δεν ξεχνάει τον κορυφαίο Έλληνα Αθλητή και τον θυμάται να…γυρίζει την μπάλα συγκινημένος μέσα στο σπίτι του, όπως τόνισε και ο ίδιος εκείνο το βράδυ. Θυμηθείτε, μέσα από την Yellow TV,τις στιγμές εκείνης της βραδιάς, μέσα από την κάμερα του AllAboutARIS που τότε είχε βρεθεί στο Αλεξάνδρειο.

Προτεινόμενα Άρθρα