«Πετυχημένη μέχρι τώρα η χρονιά – Όλοι θα κριθούμε στο τέλος»

από AllAboutARIS

"Στο τέλος της χρονιάς, θα κάνουμε μια ανασκόπηση και θα δώσουμε μια συνέντευξη τύπου για την επόμενη πενταετία. Δεν θέλουμε να το κάνουμε τώρα", προανήγγειλε ο μεγαλομέτοχος της "κιτρινόμαυρης" ΚΑΕ

Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, Νίκος Λάσκαρης, μίλησε για την εικόνα που έβγαλαν οι «κίτρινοι» σήμερα στο παρκέ του Παλέ Ντε Σπορ, για τη συνέχεια των πλέι-οφ, στάθηκε σε δύο βασικά σημεία κατά τη γνώμη του και προανήγγειλε μία απολογιστική συνέντευξη τύπου στο τέλος της χρονιάς, όπου θ΄ ανοίξει τα χαρτιά του και για την επόμενη πενταετία.

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

«Είδαμε σήμερα έναν ωραίο αγώνα. Στο α΄ ημίχρονο είδαμε και λίγο ράγκμπι, αλλά στο β΄ είδαμε καλό μπάσκετ, ένταση, πάθος. Τη νίκη την ήθελαν και οι δύο ομάδες και πιστεύω ότι νίκησε η καλύτερη ομάδα σήμερα, που ήταν ο ΑΡΗΣ. Η κανονική περίοδος τελείωσε, αλλά τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Σίγουρα δεν είμαστε ΝΒΑ, αλλά να μην ξεχνάμε ότι παίζουμε την κανονική περίοδο για να δούμε την κατάταξή μας και με ποιον θα διασταυρωθούμε στα πλέι-οφ. Εκεί θα κριθεί η χρονιά, όχι αν είμαστε 1οι, 3οι, 5οι στην κανονική περίοδο. Εμείς σαν οικογένεια έχουμε σαν κύριο κριτήριο όχι τη νίκη και την ήττα. Ίσως είναι δύσκολο να το καταλάβουν κάποιοι. Για εμάς είναι σημαντικό το μπάσκετ που παίζουμε, την ενέργεια που βγάζουμε μέσα στο γήπεδο και να μας αρέσει αυτό που βλέπουμε σαν φαν του μπάσκετ πρώτα απ΄ όλα και φίλαθλοι και πλέον μεγαλομέτοχοι του ΑΡΗ. Σίγουρα, θέλουμε νίκες, αλλά προσωπικά προτιμώ έναν καλό αγώνα στον οποίο θα χάσουμε από έναν κακό αγώνα, που κατά λάθος θα κερδίσουμε. Και τα δύο έχουν την αξία τους.

Εγώ χαίρομαι που στα τελευταία ματς βλέπω τα παιδιά να το προσπαθούν. Βλέπω ότι η ομάδα δένει όλο και περισσότερο και πιστεύω ότι θα τα πάμε καλά. Σήμερα ήμασταν το αουτσάιντερ, άκουγα από κάποιους ότι θα φάμε 20άρα, 30άρα, 100άρα, θα χάναμε με 20-30 πόντους διαφορά. Και τι δεν ακούγαμε. Ευτυχώς τα παιδιά, αντί αν τους προβληματίσει αυτό, τους συσπείρωσε, και το προπονητή τιμ κατάφερε να το γυρίσει σε θετική ενέργεια μέσα στο γήπεδο.

Τώρα περιμένουμε την τελική κατάταξη για να δούμε τι θα κάνουμε  και θα κριθούμε στο τέλος της ομάδας. Δεν καταφέραμε να πάμε στο φάιναλ-φορ του Τσάμπιονς Λιγκ, που μας ενδιέφερε, καταφέραμε, όμως, να παίξουμε στον τελικό του κυπέλλου και τώρα στα πλέι-οφ. Και το πιο πιθανό είναι ν΄ αγωνιστούμε με πλεονέκτημα έδρας. Αυτό δεν είναι αποτυχία. Το πώς έγινε είναι άλλο πράγμα. Είχαμε άσχημες ήττες, όπως π.χ. από την Φρανκφούρτη, που δεν θα περίμενε κάποιος Αρειανός ή μπασκετικός να γίνουν. Και το θέμα είναι τι μάθημα παίρνεις από αυτά και να μην κολλάμε στο παρελθόν, αλλά να κοιτάμε το μέλλον».

Επίσης, ο κ. Λάσκαρης στάθηκε στο ότι: «Το άλλο κομμάτι αφορά στους δημοσιογράφους. Τώρα τελευταία μου μεταφέρονται διάφορα. Η ομάδα μπορεί να έχει κάποια προβλήματα, αλλά έχω την αίσθηση ότι υπήρχε μεγάλη μανία κάποιων να χαλάσουν το κλίμα, αν μπορούσαν η ομάδα να διαλυθεί εντελώς.

Ένα παράδειγμα είναι το λεωφορείο. Ενημερωθήκαμε μέρες πριν τον αγώνα ότι μας την έχουν στημένη. Αν χάσουμε θα μας φάνε ζωντανούς και ότι θα φταίει το λεωφορείο. Μου ζητήθηκε ν΄ αλλάξουμε απόφαση και να κατέβουμε με αεροπλάνο. Το έχω ξαναπεί ότι δεν αλλάζουμε γνώμη επειδή μας εκβιάζει κάποιος. Αλλά αυτό είναι και γελοίο. Όλες οι μεγάλες ομάδες, οι περισσότερε στο εξωτερικό, πηγαίνουν με λεωφορείο. Ειδικά η ομάδα με ψηλούς παίκτες. Δεν έχουν χρήματα αυτοί ή είναι θέμα άνεσης γιατί εδώ πάμε να τα μηδενίσουμε όλα; Ακούγεται ότι κατεβαίνει με λεωφορείο γιατί δεν έχει χρήματα να βγάλει αεροπορικά εισιτήρια; Έχουμε κάνει τέτοιες αλλαγές και ένας παίκτης 2.10μ. να μπορεί να είναι άνετος στο ταξίδι. Καταλαβαίνω ότι είναι αναγκαιότητα το αεροπλάνο, όταν έχουμε συνεχόμενους αγώνες ή στο εξωτερικό. Όπου εκεί ενώ θέλαμε να πηγαίνουμε με λεωφορείο, αλλά δεν μας έβγαιναν οι ημερομηνίες. Από όταν πήραμε το λεωφορείο, κυκλοφορούμε με λεωφορείο. Όταν είναι να πάμε αεροπορικώς, οι παίκτες έρχονται στο αεροδρόμιο, ο φροντιστής παίρνει όλο το υλικό, κάνουμε τσεκ-ιν, στριμώχνονται στο αεροπλάνο, φτάνουν, περιμένουν να πάρουν τις βαλίτσες τους, φορτώνουν τα πράγματα, βγαίνουν από το αεροδρόμιο, μπαίνουν στο λεωφορείο, στριμώχνονται εκεί, πάνε ξενοδοχείο για να ξεφορτώσουν. Αν βάλουμε όλες τις ώρες που παίρνουν αυτά, η διαφορά σε ώρες είναι μικρή. Εγώ διαφωνώ σε αυτό, θεωρώ ότι είναι ο πιο σωστός τρόπος μεταφοράς, ειδικά για ομάδες που έχουν παίκτες πάνω από 1.90μ..

Δεν έχω σκοπό να ξανασυζητήσω το θέμα. Θέλω να τελειώσει εδώ, γιατί είναι γελοίο να κράζεις την ομάδα για τέτοια θέματα.

Σας παρακαλώ να σταματήσετε να γράφετε για προβλήματα διοίκησης με την ομάδα, προπονητές κτλ. Δεν έχε παρθεί κανένας παίκτης, και να μην έχει κάνει ανάλυση η διοίκηση και το προπονητικό. Τιμ. Το ότι μπορεί να έχουν γίνει λάθη επικοινωνιακά και μεταξύ διοίκησης και προπονητικού τιμ, μπορεί να γίνει. Γίνεται σε κάθε εταιρία, σε κάθε οικογένεια.

Μαζί κερδίζουμε και μαζί χάνουμε. Σίγουρα είναι πιο εύκολα τα πράγματα όταν κερδίζουμε. Όταν χάνουμε και σαν πιο θερμός λαός, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Αλλά πρέπει να προσέχουμε να μην ισοπεδώνουμε τα πάντα. Είμαστε μια ομάδα.

Στο τέλος της χρονιάς, θα κάνουμε μια ανασκόπηση της χρονιάς και θα δώσουμε μια συνέντευξη τύπου για την επόμενη πενταετία. Δεν θέλουμε να το κάνουμε τώρα».

Προτεινόμενα Άρθρα