«Θέλαμε κάτι περισσότερο»

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τι ανέφερε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ για την ήττα από τον ΑΡΗ και το πρόωρο τέλος της σεζόν για την ομάδα του

Για τον αγώνα: «Συγχαρητήρια στον ΑΡΗ για την καλή εμφάνιση και τη νίκη. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου. Τόσο το τεχνικό τιμ όσο και τους υπόλοιπους στην ομάδα μαζί με τη διοίκηση. Προσπαθήσαμε για το καλύτερο δυνατό, με τα δεδομένα που υπήρχαν. Οσον αφορά το ματς, θέλαμε πολύ τη νίκη και φάνηκε από το πάθος των παιδιών. Πολλές φορές όμως τα πράγματα δεν είναι όπως τα θέλεις. Πολλές φορές γίνονται πράγματα που δεν τα περιμένεις. Δεχθήκαμε 52 πόντους στο πρώτο μέρος, κάτι που είναι περίεργο για εμάς. Μέσα σε ένα τρίλεπτο είχαμε δεχθεί 19 πόντους. Στο δεύτερο μέρος γυρίσαμε το ματς. Παίζαμε στους 2 με 4 πόντους. Χάσαμε έναν αιφνιδιασμό και πολλά εύκολα καλάθια μέσα στη ρακέτα. Ο ΑΡΗΣ πήρε ψυχολογία και βρήκε τους τρόπους για να πάρει τη νίκη».

Για την ήττα στο πρώτο παιχνίδι και κατά πόσο ο ΠΑΟΚ κατάφερε να τη διαχειριστεί: «Οταν έχεις νεαρούς παίκτες, η διαχείριση δεν είναι εύκολη. Άλλο το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά τα πρωταθλήματα του εξωτερικού. Ισως οι παίκτες που φέραμε τελευταία να επηρεάστηκαν από την πίεση του αγώνα».

Για την 5η θέση και αν την κρίνει πετυχημένη: «Το θέμα είναι να βλέπεις παιχνίδι όταν ξεκινάει το πρωτάθλημα. Δεν ξέρει που θα φτάσεις. Πως θα κρίνεις την κάθε θέση; Είναι κάτι που βρίσκεται στον… αέρα. Οι τέσσερις πρώτες ομάδες έχουν παίκτες και αγωνιστικότητα. Σίγουρα θέλαμε κάτι παραπάνω».

Για την επιλογή του ο ΠΑΟΚ να παίξει πολύ με τα μακρινά σουτ: «Εμείς δεν είμαστε ομάδα που ευστοχεί τόσο πολύ στα τρίποντα. Είναι όμως ένα σουτ που πρέπει να το πάρεις μέσα στο ματς, άμα κλείσει η ρακέτα. Για να την ανοίξεις τη ρακέτα, πρέπει να σουτάρεις. Κάναμε τις έξτρα πάσες, ήμασταν ελεύθεροι. Άλλα όμως μπαίνουν και άλλα όχι. Και ο ΑΡΗΣ έριξε τα ποσοστά του στο δεύτερο ημίχρονο όσον αφορά τα τρίποντα. Βιάστηκαν όντως σε κάποιες καταστάσεις οι παίκτες. Είχαν χρόνο να δουν την καλύτερη επιλογή. Δεν μπορείς όμως να μπεις στο μυαλό του παίκτη εκείνη τη στιγμή».

Για το μέλλον του στον ΠΑΟΚ και τι σκέφτεται: «Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι τίποτα».

Για τα πράγματα που θα άλλαζε την επόμενη χρονιά: «Ισως να κάνεις καλύτερη χημεία. Παίκτες που θα έχουν καλύτερη επαφή μεταξύ τους και να κάνεις το σταυρό σου για να μην έχεις τους φετινούς τραυματισμούς. 

Για εκείνα που κρατάει από φέτος: «Εγιναν παιχνίδια που θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει και να κάναμε μεγάλες νίκες. Θέλαμε μία νίκη απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο . Έτσι γίνεσαι ομάδα και πιστεύεις ότι μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. Η επιτυχία του ΠΑΟΚ είναι ότι βάλαμε νέα παιδιά. Να φτιάξουμε έναν κορμό παικτών που του χρόνου θα έχουν περισσότερα λεπτά συμμετοχής και να φτιάξουμε ένα καλύτερο σύνολο».

Προτεινόμενα Άρθρα