«Σοβαρή και τίμια προσπάθεια»

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ παρουσιάστηκε βελτιωμένος και ανταγωνιστικός στο 2ο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς απέναντι στον Ολυμπιακό, κάνοντας μια σοβαρή και τίμια προσπάθεια, όπως επισήμανε ο Βασίλης Σίμτσακ.

«Ήταν κομμάτι καθαρά πιο πολύ θέλησης, διότι στο πρώτο παιχνίδι ενώ είχαμε καλή τακτική, σε φάσεις όπως ποιος θα πάει πρώτος στην μπάλα ή στο αμυντικό ριμπάουντ είχαμε πολλά προβλήματα. Πιστεύω πως το βελτιώσαμε αυτό, ήμασταν ανταγωνιστικοί, ο Ολυμπιακός ήταν πάρα πολύ εύστοχος. Πρέπει να ρισκάρεις κάποια πράγματα και παρά την προσπάθεια που κάναμε στο τέλος, ο Ολυμπιακός έβαλε τα σουτ, με αποτέλεσμα να μην καταφέρουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι». Σημείωσε αρχικά ο Έλληνας center.

Για το χειροκρότημα του κόσμου μετά το τέλος του αγώνα:

«Όλοι ξέρουμε πως ο κόσμος του ΑΡΗ καταλαβαίνει από μπάσκετ. Είδε ότι έγινε μια πολύ σοβαρή και τίμια προσπάθεια και μας αντάμειψε με το χειροκρότημα. Δεν κλέψαμε, δεν κάναμε πίσω ακόμα και όταν ξέφυγε ο Ολυμπιακός και παλέψαμε μέχρι το τέλος».

Τι στοιχεία πρέπει να έχει η ομάδα και στο 3ο παιχνίδι της σειράς, προκειμένου να παρουσιαστεί το ίδιο ανταγωνιστική:

«Αυτό που είχαμε και στο 2ο παιχνίδι. Σε μικρές λεπτομέρειες, όπως όταν η μπάλα είναι στο παρκέ να βουτάμε πρώτοι να την πιάσουμε, τα ριμπάουντ, η θέληση και να έχουμε πάρα πολλές επαφές και να βγαίνουμε κερδισμένοι στις περισσότερες από αυτές. Τώρα η τακτική είναι και θέμα ημέρας, θέμα μυαλού. Πιστεύω σε αυτά τα κομμάτια τα πηγαίνουμε καλά και στο πρώτο παιχνίδι παρ’ όλο που χάσαμε πολλούς πόντους. αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι η θέληση».

Για τις απουσίες των Καββαδά-Τζάκσον και τις λύσεις που δίνει ο ίδιος στο κομμάτι των ριμπάουντ:

«Ούτε αθλητικός είμαι, ούτε πηδάω πάνω από το στεφάνι. Το θέμα είναι να προσφέρω εκεί που μπορώ καλύτερα. Έλειπαν κάποια παιδιά και έπρεπε να προσπαθήσω περισσότερο. Το καλύτερό για όλους μας, είναι να κερδίζει η ομάδα. Όταν κερδίζει η ομάδα είναι όλοι επιτυχημένοι και αυτό προσπαθώ να κάνω κι εγώ και όλα τα υπόλοιπα παιδιά».

Προτεινόμενα Άρθρα