Οι αριθμοί λένε την αλήθεια

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ ήταν η καλύτερη ομάδα στον χθεσινό δεύτερο μικρό τελικό με την Α.Ε.Κ. και άξιζε να πάρει τη νίκη, όμως οι Σχινάς, Μαγκλογιάννης και Μπήτης δεν σεβάστηκαν την προσπάθεια των παικτών του και με τα απαράδεκτα σφυρίγματά τους, έδωσαν το δικαίωμα στην Ένωση να φύγει με το διπλό από το Αλεξάνδρειο.

Οι «κίτρινοι» έπαιξαν καλό μπάσκετ στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, πήραν διψήφιες διαφορές στο σκορ ενώ συνέχισαν να ελέγχουν το παιχνίδι ακόμη κι όταν έχασαν τον Κάμινγκς (αποχώρησε με κάταγμα στα πλευρά) και λίγο αργότερα  τον Δημήτρη Πρίφτη με 2η τεχνική ποινή. Το διαιτητικό τρίο δεν σεβάστηκε αυτή την προσπάθεια των αθλητών του ΑΡΗ και με τις αποφάσεις του, έβαλε ξανά την Α.Ε.Κ. στο παιχνίδι, η οποία εκμεταλλεύτηκε τα δώρα και πήρε εν τέλει τη νίκη με 91-85.

Ο ΑΡΗΣ ήταν η καλύτερη ομάδα του παρκέ εχθές κάτι που πιστοποιεί και η στατιστική. Οι κίτρινοι σούταραν με 51,51% στα δίποντα και 79,41% στις βολές ενώ η Α.Ε.Κ. με 51,06% και 65,51% αντίστοιχα. Ο ΑΡΗΣ κέρδισε την μάχη των ριμπάουντ (36 έναντι 31), είχε περισσότερες ασίστ (17 έναντι 16), περισσότερα μπλοκ (3-1), παραπάνω κλεψίματα (5-4), παραπάνω κερδισμένα φάουλ (26-25) και υψηλότερο βαθμό στο σύστημα αξιολόγησης (90-87). Στις μόνες κατηγορίες που επικράτησε η Α.Ε.Κ. ήταν στα τρίποντα (47,05%-32%)και στα λάθη (10-14). 

Όσο ανώτερος κι αν είσαι όμως, όταν οι διαιτητές χρεώνουν με φάουλ την τάπα του Μούρτου, που πηδάει σχεδόν μισό κορμί πιο ψηλά από τον Λρεντζάκη και κόβει καθαρά την μπάλα, την βίαιη αγκωνιά του Μαυροκεφαλίδη στον λαιμό του Καββαδά αμυντικό φάουλ στον ψηλό του ΑΡΗ, αφήνουν το παιχνίδι να εξελιχθεί και δίνουν δύο βολές στον Ντίξον ενώ ο Λαρεντζάκης έχει περάσει το κέντρο στα 13 δευτερόλεπτα και άλλα παρόμοια τραγικά σφυρίγματα, τότε μοιραία θα χάσεις το παιχνίδι.

Προτεινόμενα Άρθρα