Ο Γιαννάκης έδωσε το… αμυντικό στίγμα

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ σημείωσε την πρώτη του νίκη στα φιλικά προετοιμασίας εχθές, επικρατώντας της Λουκόιλ Ακαντέμικ με 72-67, με τον Παναγιώτη Γιαννάκη να τονίζει για μια ακόμη φορά πως τα πάντα στηρίζονται στην άμυνα.

Ο “Δράκος” είναι λάτρης της άμυνας και θεωρεί πως μέσα από την αποτελεσματική άμυνα, θα χτιστεί και η σωστή επίθεση και αυτή την φιλοσοφία θέλει να περάσει και στους παίκτες του. Ο ΑΡΗΣ στο χθεσινό φιλικό, παρά το γεγονός ότι ο βρέθηκε να χάνει με 15 πόντους στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου (44-59), δεν πτοήθηκε. Οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη συνέχισαν να προσπαθούν στην άμυνα και δικαιώθηκαν, καθώς κατάφεραν να κουράσουν τους αντιπάλους τους και στο τέλος να πάρουν τη νίκη.   

Όπως τόνισε και ο κόουτς του ΑΡΗ, είναι δύσκολο για τους αθλητές να έχουν φρεσκάδα και διάρκεια στην απόδοσή τους στην περίοδο της προετοιμασίας, καθώς οι προπονήσεις είναι συνεχόμενες και υψηλής έντασης. Αυτό όμως που θέλει από τους παίκτες του είναι, προσήλωση και απόλυτη συγκέντρωση στο αγωνιστικό πλάνο και να δίνουν το 100% της ενέργειάς τους μέσα στο παιχνίδι.

Προτεινόμενα Άρθρα