Έγιναν και ΑΥΤΑ στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

από Γιάννης Παντελίδης

Τι όμορφο απόγευμα περάσαμε χθες (24/10) χθες στο γήπεδο Χαριλάου. Ωραία μπάλα, χορταστικό θέαμα, πολλά γκολ κι έπειτα από καιρό μία… χαλαρή νίκη. Χωρίς άγχος, δίχως αγωνία. Το χρειαζόταν η ομάδα και ο προπονητής. Κι εμείς και, κυρίως, ο κόσμος. Να τα λέμε κι αυτά.

Ο ΑΡΗΣ λοιπόν συνεχίζει την πορεία του στο πρωτάθλημα έχοντας στο γήπεδο 14 κερδισμένους βαθμούς. Δηλαδή υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν στην 3η θέση, τρεις βαθμούς πίσω από τον πρώτο, δύο από τον δεύτερο κι έχοντας από κάτω ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Κι όλα αυτά ενώ μέχρι πρότινος «κατηγορούνταν» για μετριότητα.

Σ’ ένα ματς που έληξε με σκορ 5-1 και θα μπορούσε να έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, αν δεν ήταν ο αντίπαλος τερματοφύλακας, δεν μπορείς να σχολιάσεις και πολλά. Το κρατάμε, το αφήνουμε και κοιτάμε μπροστά. Έρχονται δύο εκτός έδρας ματς με ΑΕΚ και Βόλο, τα οποία τα παίρνεις και πας για την υπέρβαση (και) φέτος.

Επιτρέψτε μου σήμερα ωστόσο να σταθώ σε κάτι άλλο. Όλο το προηγούμενο διάστημα ειπώθηκαν και γράφτηκαν πολλά για τα «αποδυτήρια» του ΑΡΗ. Αρκετά εξ αυτών ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα, κάποια άλλα ήταν σίγουρα υπερβολικά, ενώ το σκηνικό με Σάσα και Μπεναλουάν, έδωσε το δικαίωμα σε κάποιους να ξεσαλώσουν. Λες και δεν έχουν γίνει παρόμοια περιστατικά σε άλλες ομάδες. Τέλος πάντων, πάμε παρακάτω…

Θα σας πω εγώ τι είδα χθες στο «Κλεάνθης Βικελίδης»:

1. Ο Μπερτόγλιο κερδίζει το πρώτο πέναλτι. Ο Μπρούνο Γκάμα που τα εκτελεί παίρνει την μπάλα στα χέρια του και την δίνει στον Καμαρά. Πολύπειρος ο Πορτογάλος ξέρει ότι ο «Άμπου» χρειάζεται γκολ για ψυχολογία. Ο Αφρικανός στέλνει την μπάλα στο πλεκτό και τρέχει αμέσως να αγκαλιάσει τον Γκάμα.

2. Αφού πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του ο Καμαρά, πηγαίνει προς τον πάγκο. Δίνει το χέρι του στον Μάντζιο και τρέχει να αγκαλιάσει τον Λούμορ.

3. Ο Καμαρά με εξαιρετική ασίστ δίνει γκολ πάρε-βάλε στον Μπερτόγλιο για το 2-0. Εκείνος το «παστελώνει», πάει στην άκρη σταματάει και τους φωνάζει όλους να πάνε προς το μέρος του για να πανηγυρίσουν.

4. Ο Ντιαγέ με πλασέ πάνω από τη γραμμή κάνει το 5-0. Αγκαλιάζει τον Φαμπιάνο, που από την δική του κεφαλιά η μπάλα μπήκε σχεδόν στα δίχτυα. Κάνει και κάτι άλλο όμως. Πηγαίνει κοντά στο σημαιάκι του κόρνερ ανάμεσα στις θύρες 3 και 6, όπου κάνουν ζέσταμα οι αναπληρωματικοί μαζί με τον γυμναστή του Άρη, Νίκο Αμανατίδη και τον αγκαλιάζει.

5. Ο ΑΡΗΣ κερδίζει πέναλτι. Ο Καμαρά παίρνει την μπάλα και την δίνει στον Ματέο Γκαρσία για να το εκτελέσει εκείνος, για να βάλει γκολ. Ο Αργεντινός με τη σειρά του, φωνάζει τον Ιτούρμπε και του παραχωρεί τη θέση του, κρίνοντας πως ο Παραγουανός, από ψυχολογικής άποψης, έχει μεγαλύτερη ανάγκη το γκολ.

«Μικρά» θα πουν ορισμένοι. Εγώ θα πω, ότι το πράγμα δείχνει να έχει να… στρώσει.

Προτεινόμενα Άρθρα