Ένας “κόφτης” με μυαλό και ισορροπία…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο Λούκας Σάσα το πάλεψε, η Φορταλέζα τον… νίκησε -όπως επίσης τον ΑΡΗ- και αυτό το ντόμινο εξελίξεων φέρνει τον Μπίργκερ Βερστράτε αύριο (11/09) στη Θεσσαλονίκη για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στον ΑΡΗ.

Μπορεί ο Σάσα να μην ήρθε αλλά ο Βέλγος δεν “χαλάει” σε καμία περίπτωση τους “κιτρινόμαυρους”, όντας στους τέσσερις… φιναλίστ για την κίνηση που θα γινόταν στον χώρο του κέντρου.

Η αγορά του Βελγίου… δίνει πράγματα στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και ο ΑΡΗΣ δεν κοίταξε τυχαία εκεί, έχοντας ακόμη έναν παίκτη από αυτήν στα υπόψιν του πριν… ψηφίσει τον μέσο της Αντβέρπ.

Με τον 29χρονο μέσο ο ΑΡΗΣ πηγαίνει σε επιλογή στυλ Σάσα, αλλά νεότερη και με ένα μικρό πλεονέκτημα σε ό,τι έχει να κάνει με το κομμάτι της δημιουργίας.

Φυσικά και Βερστράτε είναι “6άρι”. Στο ύψος υστερεί -όπως γενικά ο ΑΡΗΣ στο κέντρο και δεν κάλυψε αυτό το αγωνιστικό έλλειμμα- αλλά είναι αρκετά aggressive και πιεστικός πάνω στη μπάλα, τη στιγμή που μπορεί να προσφέρει και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού όπως και να πάρει μέτρα στο γήπεδο όποτε χρειαστεί.

Με πιο απλά λόγια πρόκειται για ένα “6άρι” ισορροπίας, έχοντας την ικανότητα να βοηθήσει και στα δύο μισά του γηπέδου.

 

Προτεινόμενα Άρθρα