Έπεισε ότι μπορεί να προκριθεί ο ΑΡΗΣ

από ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΛΑΛΜΑΖΙΔΗΣ

Στην τελική ευθεία μπαίνει από σήμερα η προετοιμασία του ΑΡΗ ενόψει της κρίσιμης εκτός έδρας αναμέτρησης της Πέμπτης (17/8) με τη Ντιναμό Κιέβου, που θα διεξαχθεί στο Βουκουρέστι, στη ρεβάνς του 1-0 στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Σκορ που αδικεί την ομάδα, με βάση την εικόνα της στον αγωνιστικό χώρο και την εμφάνιση που πραγματοποίησε. Το πιο δίκαιο θα ήταν το παιχνίδι να λήξει 2-0 ή 3-0. Παρόλα αυτά, ο ΑΡΗΣ πήρε προβάδισμα ενόψει του αγώνα ρεβάνς. Το πιο σημαντικό, όμως, – ακόμα πιο σημαντικό, ίσως και από το ίδιο το αποτέλεσμα – είναι ότι ο ΑΡΗΣ κατάφερε να πείσει με την παρουσία του στον αγωνιστικό χώρο, ότι αυτός θα είναι που θα εξασφαλίσει θέση στα πλέι οφ του Europa Conference League, εκεί, όπου εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα συναντήσει τη Μπεσίκτας.

Η εικόνα του ΑΡΗ στο πρώτο παιχνίδι με την Αραράτ στην Αρμενία ήταν απογοητευτική, ενώ και η εμφάνιση του στη ρεβάνς του Κλεάνθης Βικελίδης, ήταν επιεικώς μέτρια. Είχα αναφέρει και τότε ότι μοναδικός τρόπος για να αντιστρέψει το κλίμα, είναι να δείξει τελείως διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο στα παιχνίδια με τη Ντιναμό Κιέβου. Όπως και έγινε. Η εμφάνιση του ΑΡΗ και στη συνέχεια, φυσικά και το θετικό αποτέλεσμα, ήταν αυτά που άλλαξαν το κλίμα.

Η ομάδα κέρδισε και πάλι την εμπιστοσύνη του κόσμου της και αυτό είναι ότι καλύτερο μπορούσε να συμβεί. Όχι μόνο για τη συγκεκριμένη φάση του Europa Conference League αλλά και για τη συνέχεια της αγωνιστικής περιόδου. ​ Ένας ΑΡΗΣ που πήρε άριστα στον τομέα της τακτικής, με παίκτες που ακολούθησαν κατά γράμμα το σχέδιο που είχε ετοιμάσει ο προπονητής του για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Μια ομάδα «διαβασμένη», που εκτός από τους οπαδούς της, έπεισε και τους αντιπάλους της, ότι αυτή θα είναι που θα πάρει, τελικά, την πρόκριση για τα πλέι οφ. Έκανε το πρώτο βήμα, ακόμα, όμως, τίποτα δεν έχει τελειώσει. Οι παίκτες του ΑΡΗ θα πρέπει να παραταχθούν στο Βουκουρέστι απόλυτα συγκεντρωμένοι, προκειμένου να «σφραγίσουν» την πρόκριση. Στο χέρι τους είναι να το πετύχουν…

Προτεινόμενα Άρθρα