Έργα και ημέρες του διαιτητή που σφυρίζει το Ντιναμό-ΑΡΗΣ

από AllAboutARIS

Σήμερα ο ΑΡΗΣ θα δώσει τη ρεβάνς του 3ου προκριματικού γύρου της Conference League κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου στο Βουκουρέστι. Ο 34χρονος Σεμπάστιαν Γκισχάιμερ θα ηγηθεί της διαιτητικής ομάδας στον ερχόμενο αγώνα.

Ο Αυστριακός ρέφερι γεννήθηκε στις 13 Οκτωβρίου 1988 στην πόλη Bürmos, που βρίσκεται στο ομοσπονδιακό κρατίδιο του Σάλτσμπουργκ. Το 2004, παρακολούθησε μια σειρά από σεμινάρια για διαιτητές της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου του Σάλτσμπουργκ και ήδη σε τέσσερα χρόνια, το 2008, έφτασε στη Δυτική Περιφερειακή Λίγκα, την τρίτη κατηγορία της Αυστρίας.

Στις 14 Αυγούστου 2009, σφύριξε τον αγώνα Κυπέλλου μεταξύ της Schwats και της Wattens (0-3), στον οποίο μοίρασε τέσσερις κίτρινες κάρτες, απέβαλλε δύο παίκτες και καταλόγισε δύο πέναλτι.

Ο νεαρός διαιτητής προχώρησε γρήγορα, και τον Απρίλιο του 2013 ορίστηκε στον αγώνα του πρώτου πρωταθλήματος μεταξύ Κάπφενμπεργκ και Άλταχ (2-2). Και σε τέσσερα χρόνια, τον Απρίλιο του 2017, ο Γκισχάιμερ έκανε το ντεμπούτο του στην αυστριακή Bundesliga στον αγώνα Αντμίρα Βάκερ – Σεντ Πόλτεν (2-0).

Χωρίς να έχει ακόμη την ιδιότητα του διαιτητή της FIFA, έκανε το ντεμπούτο του στη διεθνή σκηνή. Συνέβη στον αγώνα του πλέι οφ της UEFA Youth League 2017/2018 μεταξύ της αυστριακής Σάλτσμπουργκ και της πορτογαλικής Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ορίστηκε ως τέταρτος διαιτητής του αγώνα, αλλά στο 56ο λεπτό ο Σουηδός Μπόγιαν Πάντζιτς τραυματίστηκε και τον αντικατέστησε.

Το 2019, έγινε διεθνής FIFA και στην πρώτη του πλήρη διεθνή εμπειρία, διορίστηκε στον προκριματικό γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U17 ετών, στην ήττα της εθνικής ομάδας της Ουκρανίας από τους Ισπανούς (1-0)

Ο Γκισχάιμερ έχει επί του παρόντος 32 παιχνίδια σε επίπεδο UEFA, στη φάση των ομίλων του Conference League, στο Nations League και στα προκριματικά του Champions League. Είναι… περιζήτητος και στην Αυστρία, όπου παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει ήδη παίξει 80 αγώνες στην Αυστριακή Bundesliga.

Προτεινόμενα Άρθρα