Έτρεχε με… Φεράρι ο Σουλεϊμάνοφ

από ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΛΑΛΜΑΖΙΔΗΣ

Η δεύτερη σερί νίκη του ΑΡΗ, με 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα στο πρωτάθλημα έχει «φαρδιά πλατιά» την υπογραφή δυο ποδοσφαιριστών, του Φράνκο Φεράρι και του Σάπι Σουλεϊμάνοφ. Ο Αργεντινός παρέδωσε μαθήματα και μάλιστα δωρεάν, για το πως πρέπει να αγωνίζεται ένας σύγχρονος μπακ. Ανασταλτικά δεν αντιμετώπισε, φυσικά, κανένα πρόβλημα, όπως και ολόκληρη η άμυνα του ΑΡΗ, βοήθησε σημαντικά με τις επελάσεις του από τα αριστερά την επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του, ενώ έκανε την τέλεια σέντρα στο γκολ του Σουλεϊμάνοφ.

Η ποιότητα του Ρώσου μεσοεπιθετικού ήταν μια από τις βασικές αιτίες, που ο ΑΡΗΣ σημείωσε τη δεύτερη σερί νίκη του και βελτίωσε τη θέση του στη βαθμολογία. Ο Άκης Μάντζιος φαίνεται ότι έχει, πλέον, στη διάθεση του έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα. Που μπορεί να δώσει λύσεις με μια ατομική ενέργεια, ή σκοράροντας, όπως έκανε και χθες (29/10) στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακόμα ένα θετικό στοιχείο είναι ότι ο Ρώσος μπορεί να αγωνιστεί και στις τρεις θέσεις πίσω από τον φορ περιοχής. Θέσεις στις οποίες «ψάχνεται» ακόμα ο προπονητής του ΑΡΗ, καθώς οι τραυματισμοί δεν του έχουν επιτρέψει, ακόμα, να βρει μια σταθερά. Ο ΑΡΗΣ δεν ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο. Προσπάθησε να παίξει από τις πτέρυγες, απέναντι, όμως, σε έναν αντίπαλο που έπαιζε μαζική άμυνα, δεν κατάφερε να βρει τις λύσεις και να δημιουργήσει επικίνδυνες φάσεις, ενώ περιορίστηκε σε μια ανούσια, τις περισσότερες φορές, κατοχή της μπάλας.

Στο δεύτερο η ομάδα ήταν σαφώς καλύτερη, ενώ βοήθησε σημαντικά σε αυτό και το γρήγορο γκολ του Σουλεϊμάνοφ, αλλά και η αποβολή του παίκτη του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο ΑΡΗΣ έχει την ευκαιρία να πετύχει την τρίτη σερί νίκη, κόντρα στον Ατρόμητο. Το σημαντικό είναι ότι βελτιώνεται από παιχνίδι σε παιχνίδι. Αργά αλλά σταθερά.

ΥΓ. Είναι θετικό ότι ξεκίνησε βασικός ο Παναγίδης, θα τον βοηθήσει πολύ και σε ότι αφορά την αυτοπεποίθηση του, να βλέπει ότι τον εμπιστεύεται ο προπονητής.

ΥΓ1. Αν δεν ακολουθούσαν τα παιχνίδια με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ την διακοπή του πρωταθλήματος, θα ήταν πολύ πιο εύκολη η απόφαση, για το παιχνίδι στο οποίο θα λείψει ο τιμωρημένος Φαμπιάνο, σε συνδυασμό με τον τραυματισμό και του Οντουμπάζιο.

ΥΓ2. Καλό το πάθος, χρειάζεται, όμως, λίγο προσοχή στο θέμα των κίτρινων καρτών, ειδικά τώρα που στις τρεις υπάρχει τιμωρία. Αυτή για παράδειγμα του Βερτσράτε στο 80΄ ήταν αχρείαστη, με το σκορ στο 2-0.

Προτεινόμενα Άρθρα