Έτσι θα ήταν το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με 32 ομάδες εάν διεξαγόταν φέτος

από AllAboutARIS

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με την τωρινή του μορφή -ήτοι επτά ομάδες- βιώνει τα τελευταία του χρόνια, με τον Τζιάνι Ινφαντίνο να προαναγγέλλει τη μετατροπή του τουρνουά σε… φουλ κομπλέ Μουντιάλ με 32 ομάδες από το 2025!
Η εν λόγω νέα διοργάνωση είχε σχεδιαστεί αρχικά να εκκινήσει το 2021 στην Κίνα, ωστόσο το ξέσπασα της πανδημίας του κορωνοϊού άλλαξε τα πλάνα της FIFA, με τον θεσμό να κάνει εκτός απροόπτου πρεμιέρα με τέσσερα χρόνια καθυστέρηση.

Πώς ακριβώς θα είναι αυτό το νέο Μουντιάλ συλλόγων όμως; Η Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν έχει αποκαλύψει ακόμα τα σχέδιά της, ωστόσο το αθλητικό τμήμα της Daily Star επιχείρησε να κάνει μια… προσωμοίωση του θεσμού, με τα δεδομένα που ισχύουν σήμερα.

Έτσι, προκύπτει μια εικόνα για το πώς θα διεξαγόταν το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με 32 ομάδων αν είχε προγραμματιστεί για φέτος.

Η FIFA θέλει τους τέσσερις τελευταίους νικητές του Champions League, συνεπώς Ρεάλ Μαδρίτης, Τσέλσι, Μπάγερν Μονάχου και Λίβερπουλ θα έπαιρναν το εισιτήριο.

Αν οι θέσεις είναι 13, όπως στο… κανονικό Μουντιάλ, οι Μάντσεστερ Σίτι, Παρί Σεν Ζερμέν, Μπαρτσελόνα, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άγιαξ, Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντόρτμουντ και Ρόμα θα προκρίνονταν επίσης βάσει συντελεστή.

Η νότια Αμερική θα είχε, θεωρητικά, τέσσερις ή πέντε θέσεις, με Φλαμένγκο και Παλμέιρας να είναι οι τελευταίοι νικητές του Copa Libertadores –από δύο φορές έκαστη- συν τις Ρίβερ Πλέιτ, Μπόκα Τζούνιορς και Γκρέμιο. Κι εδώ με κριτήριο τους συντελεστές, για πέντε ομάδες – όσες είχε η CONMEBOL στο Κατάρ.

Από την Ασία, θα είχαμε τις Αλ Χιλάλ, Ουλσάν και Κασίμα, συν τις Καβασάκι και Γιεονμπούκ, ενώ από την Αφρική το εισιτήριο θα έπαιρναν οι Βιντάντ, Αλ Αχλί, Εσπεράνς και Μαμέλοντι Σάνταουνς.

Την CONCACAF θα εκπροσωπούσαν οι Σιάτλ Σάουντερς, Μοντερέι, Τίγκρες και Κλαμπ Αμέρικα, ενώ, τέλος, ένα εισιτήριο θα πήγαινε στην Ωκεανία και την Όκλαντ. Εάν δε, γινόταν το τουρνουά στην Κίνα, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, τη χώρα θα εκπροσωπούσε η πρωταθλήτρια, Σαντόνγκ.

Αυτές, σε θεωρητική βάση, θα ήταν οι 32 ομάδες που θα απάρτιζαν το τουρνουά.

Πηγή: sport-fm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα