Ίντερ – Ρόμα 1-0: Πάτησε κορυφή με υπογραφή Τουράμ (vid)

από AllAboutARIS

Στην επιστροφή του Ρομέλου Λουκάκου στο «Τζουσέπε Μεάτσα», η Ίντερ τού απάντησε με τον καλύτερο τρόπο πως πλέον δεν τον χρειάζεται. Τον ρόλο άλλωστε δίπλα στον Λαουτάρο έχει καλύψει ο Τουράμ, ο οποίος με δικό του γκολ στο 80΄γκρέμισε το οχυρό της Ρόμα και χάρισε νίκη πρωτιάς στην Ίντερ που επικράτησε με 1-0.

Έπειτα από ένα άγονο πρώτο μέρος με ελάχιστες ευκαιρίες, η Ίντερ ανέβασε τον ρυθμό της και προσπάθησε να μετουσιώσει την κυριαρχία της στον αγωνιστικό χώρο σε ουσιώδεις απειλές. Παραδόξως ωστόσο εκείνοι που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ ήταν οι Ρωμαίοι, όταν στο 67΄ο Κριστάντε έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Ζόμερ απέκρουσε στη γωνία για να κρατήσει το μηδέν.

Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια προσπαθούσαν να ασκήσουν πίεση με απειλητικές μπαλιές προς την περιοχή και από μια τέτοια τελικά κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Έπειτα από παράλληλη του Ντι Μάρκο, ο Τουράμ ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα και εκτέλεσε εξ επαφής τον Ρούι Πατρίσιο για το 1-0 (80΄).

Στις καθυστερήσεις μάλιστα η Ίντερ θα μπορούσε να είχε βρει και δεύτερο τέρμα με σουτάρα του Κάρλος Αουγκούστο, με τη μπάλα ωστόσο να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι και το 1-0 να παραμένει μέχρι το τελικό σφύριγμα.

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάκι): Σόμερ, Παβάρ (46΄Νταρμιάν), Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Ντιμάρκο, Ντάμφρις (85΄Ντε Φράι), Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου (75΄Ασλάνι), Μικιταριάν (75΄Φρατέσι), Μαρτίνες, Τουράμ

Ρόμα (Ζοσέ Μουρίνιο): Ρούι Πατρίσιο, Μαντσίνι, Γιορέντε, Εντικά, Κρίστενσεν, Ζαλέφσκι (75΄Σελίκ), Παρέδες (89΄Αζμούν), Κριστάντε, Μποβέ (84΄Μπελότι), Ελ Σαράουϊ (84΄Αουάρ), Λουκάκου

 

Προτεινόμενα Άρθρα