Αδυνατεί να ξεφύγει από τον Βόλο… και τους “δαίμονες” του

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η ήττα και η εικόνα κόντρα στον Παναθηναϊκό προσγείωσαν απότομα τον οργανισμό του ΑΡΗ, μετά τα όσα έγιναν με ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό δημιουργώντας ένα συγκεκριμένο σκηνικό.

Στην πρεμιέρα των πλέι οφ ήταν ανώτερος του αντιπάλου του, μέχρι που ήρθε η διαιτησία και… φρέναρε μία διαφαινόμενη νίκη.

Στο “Καραϊσκάκης” η ομάδα απλά συμμαζεύτηκε μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο. Ο χαρακτήρας και η ουσία όμως στις στιγμές της, έφεραν μία ισοπαλία που τόνωσε τόσο την αυτοπεποίθηση των παικτών όσο και του κόσμου.

Πάνω που η ομάδα σήκωνε πάλι κεφάλι, πάλι προσγειώθηκε απότομα… Σας θυμίζει κάτι; Αν όχι, ρίξτε μία ματιά στον τρόπο που κυλάει η χρονιά έως τώρα.

Ο φετινός ΑΡΗΣ έχει ένα μοτίβο και αυτό δεν είναι άλλο από το μπρος-πίσω. Μιλάμε για μία ομάδα που δεν έχει καταφέρει ολόκληρη τη χρονιά να κάνει παραπάνω από δύο σερί νίκες.

Ακόμα και η πιο ποδοσφαιρική εικόνα που βγάζει σε αρκετές περιπτώσεις τον τελευταίο μήνα έχει κενά, όπως το χθεσινό, και ένας βασικός λόγος είναι αστάθεια που τη χαρακτηρίζει.

Πριν δύο εβδομάδες γινόταν ιδιαίτερη μνεία για την απόδοση με τον ΠΑΟΚ. Νωρίτερα με τον ΟΦΗ. Παιχνίδια όμως όπως το χθεσινό ή αυτό με τη Λαμία αποτυπώνουν ένα μεγάλο πρόβλημα που είναι αποτέλεσμα των λαθών τα οποία έγιναν στο φετινό σχεδιασμό όπως και ο χρόνος που χάθηκε με συγκεκριμένους προπονητές.

Ειδικότερα χθες ο ΑΡΗΣ “πνίγηκε” από τα πολλά και παιδικά λάθη που έκανε κυρίως στο δικό του μισό του γηπέδου. Από το 5′ ως το 20′ μιλούσαμε για τον κυρίαρχο του γηπέδου. Βρήκε απαντήσεις στο πρέσινγκ του ΠΑΟ με γρήγορη κυκλοφορία και κίνηση χωρίς τη μπάλα, έχοντας δύο πολύ καλές στιγμές ως το 12′.

Από το 20′ και μετά ο Παναθηναϊκός ήταν πιο αποτελεσματικός στο μεσαίο τρίτο του γηπέδου, μπλοκάροντας τον ΑΡΗ. Ακόμα κι έτσι όμως επιθετικά δεν έκανε κάτι παρά μόνο όποτε του επέτρεπαν οι παίκτες του Τερζή με τα παιδικά τους λάθη. Άλλωστε πλην των φάσεων με Σπόραρ και Μαντσίνι, ο Παναθηναϊκός έκανε ό,τι έκανε στις στις στιγμές απόλυτης ανισορροπίας που δεν μας έχει συνηθίσει ο ΑΡΗΣ. Απλά χθες ήταν πολλές και με αποκορύφωμα τη φάση του γκολ όπου η ευθύνη βαραίνει Μπράμπετς, Φαμπιάνο και Σιαμπάνη. Πάλι εκτέθηκε σε στημένη μπάλα, που είναι επίσης “πληγή” φέτος.

Τα στόπερ του ΑΡΗ ήταν σε κακή μέρα. Οσον αφορά τον Σιαμπάνη, παραμένω υπέρμαχος του Κουέστα αλλά δεν φταίει ο πρώτος για τη χθεσινή ήττα. Ηταν αυτός που κράτησε τον ΑΡΗ κόντρα στον Ολυμπιακό… Δεν μπορούμε όμως να περιορίσουμε την ευθύνη στον Σιαμπάνη ή στον Καμαρά πχ.

Δεν φταίει ο Σιαμπάνης που ο ΑΡΗΣ δεν έκανε φάση στο δεύτερο ημίχρονο και είχε τέτοια εικόνα. Φταίει που παίκτες-κλειδιά όπως οι Νταρίντα, Πάλμα και Καμαρά… δεν τραβάνε. Οπως φταίει η λογική απόφαση -αλλά λάθος εκ του αποτελέσματος- του Τερζή να βάλει τον Ντουκουρέ για να πάρει το κέντρο αλλά άργησε να κάνει κάτι για να τονώσει την επίθεσή του όπου ο Καμάτσο ίσως πρέπει να νιώθει αδικημένος τελευταία που παίζει ο Πάλμα και όχι αυτός. Απλά ο Ονδουριανός έχει ποιοτικές στιγμές ικανές για να κάνουν τη διαφορά.

Και για να επιστρέψω στις κακοτεχνίες του ρόστερ… Οταν ο Ετέμπο δεν είναι καλά, ο ΑΡΗΣ δεν έχει αξιόπιστο “6άρι”. Οταν ο Καμαρά δεν είναι καλά, ο ΑΡΗΣ δεν έχει αξιόπιστο επιθετικό. Επίσης η ομάδα έχει τραυματισμένα και τα δύο “10άρια” της. Στα εξτρέμ άλλοτε του ύψους και άλλοτε του βάθους.

Το να τα ρίξουμε όλα στον Σιαμπάνη, στον Τερζή, στον Γκρέι και πάει λέγοντας είναι η εύκολη και επιφανειακή λύση. Κάθε ομάδα όμως μέσα στη σεζόν και ειδικά προς το τέλος της “κουβαλάει” σε μεγάλο βαθμό όσα έκανε από το καλοκαίρι και διάφορες άλλες συνθήκες που προκύπτουν μεσούσης της σεζόν.

Εδώ και καιρό το θέμα για τον ΑΡΗ είναι να τελειώσει μία ιδιαίτερη και αποτυχημένη χρονιά με τον αυτονόητο στόχο της Ευρώπης. Το κακό είναι ότι δυσκολεύεται να ξεφύγει, για την ώρα, από τον Βόλο και τους δαίμονές του. Και αυτό αγχώνει τον περίγυρό του. Κια δυστυχώς πλησιάζουμε στο πρώτο παιχνίδι με τους Θεσσαλούς το οποίο θα είναι κομβικό.

Ακόμα και μετά το χθεσινό δεν μπορούμε να ξεγράφουμε τον ΑΡΗ κόντρα στην ΑΕΚ, με βάση τα όσα καλά έχει δείξει τον τελευταίο μήνα. Πρέπει όμως να θυμηθεί ξανά το καλό του πρόσωπο για το παιχνίδι με την Ένωση, για το οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε περισσότερα τα επόμενα 24ωρα.

 

Προτεινόμενα Άρθρα