Αλεξιάδης: «Να απολαύσουμε τις στιγμές – Θα έρθουν Μπούργος και Τερζής στον τελικό»

από AllAboutARIS

Ο υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής του ΑΡΗ, Πάνος Αλεξιάδης, μίλησε στην εκπομπή «Pressing» του Libero 107,4 για την Κ17 των Κιτρινόμαυρων και όχι μόνο.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την πρόκριση της Κ17 στον τελικό του πρωταθλήματος: «Για κάποιους η ΑΕΚ ήταν το φαβορί. Αλλά εμείς πιστεύαμε στην ομάδα μας, όπως και σε όλες τις ομάδες μας. Ήταν μια μεγάλη νίκη, αλλά δεν το θεωρώ κόντρα στις προβλέψεις, ίσως επειδή η ΑΕΚ βγήκε πρώτη στον όμιλό της. Κι εμείς όμως είμαστε μία πολύ καλή ομάδα».

Για την προσπάθεια που γίνεται στα τμήματα της υποδομής: «Τα τελευταία 4-5 χρόνια έχουμε κρατήσει το 80% από αυτά τα παιδιά. Έχουν γίνει λίγε μεταγραφές, είναι τα ίδια παιδιά. Και σιγά αποδίδει καρπούς. Το πρώτο μέλημα είναι αυτά τα παιδιά να παίξουν κάποτε στην πρώτη ομάδα. Βέβαια αυτό είναι ένα δύσκολο κεφάλαιο, έτσι όπως είναι δομημένο το ποδόσφαιρο. Δύσκολο από την Κ19 να πας στην πρώτη κι όπως στο ΑΡΗ που έχει πάρα πολύ καλούς παίκτες. Θα έπρεπε να υπάρχει ένα μεταβατικό στάδιο. Όπως για παράδειγμα οι Β’ ομάδες».

Για τον τελικό: «Σε αυτό το ματς δυστυχώς ή ευτυχώς παίζει ρόλο το αποτέλεσμα. Εγώ τους είπα. Να το δουν σαν ένα παιχνίδι και να το απολαύσουν γιατί είναι στιγμές που θα τους μείνουν. Μεγάλη εμπειρία κι ένα πολύ σημαντικό γεγονός που θα μείνει πάντα χαραγμένο στη μνήμη τους. Κι ευχής έργον φυσικά είναι να το πάρουμε».

Για τη μη κλήση παικτών του ΑΡΗ στην Εθνική παίδων (U17): «Αυτό δεν μπορώ να σας το απαντήσω εγώ. Οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί αποφασίζουν. Είναι κάτι που δεν μπορώ να απαντήσω».

Για το αν θα πάνε στον τελικό ο Μπούργο με τον Τερζή: «Θα έρθουν, θα είναι στο γήπεδο. Είδαν και τον ημιτελικό με την ΑΕΚ. Έχουμε καθημερινή επικοινωνία με τον κ. Τερζή. Και με ενημέρωσαν ότι και ο κόουτς θέλει να έρθει στο Βόλο και να δει τον τελικό».

Για το αν ο βόρειος όμιλος είναι πιο δύσκολος: «Το πίστευα ότι ο τελικός θα είναι ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ. Έχει ξαναγίνει πριν δύο χρόνια με τις Κ15 στη Λαμία, θεωρώ ότι είναι επιτυχία δύο ομάδες από τον Βόρειο όμιλο στον τελικό. Είχε καλές ομάδες ο όμιλος μας και τα Γιάννενα και η Ξάνθη, Εμείς παλέψαμε με αυτές τις δύο ομάδες, ο ΠΑΟΚ ήταν πιο μπροστά, και πιστεύω ότι περάσαμε στις λεπτομέρειες».

Προτεινόμενα Άρθρα