Αραράτ Αρμένια: Ομάδα έξι ετών, πρώην πρωταθλήτρια, με δισεκατομμυριούχο ιδιοκτήτη

από AllAboutARIS

Η Αραράτ Αρμένια είναι η μία από τις δύο υποψήφιες αντιπάλους του ΑΡΗ στον β΄ προκριματικό γύρο. Θεωρητικά στο ζευγάρι με την Εγνατία από την Αλβανία είναι το φαβορί, αλλά μέχρι να… τελειώσουν τα ματς, όλα είναι ανοιχτά. Προφανώς βέβαια οι Κιτρινόμαυροι θα ήθελαν να αποφύγουν το ταξίδι-ταλαιπωρία για την Αρμενία.

Η συγκεκριμένη ομάδα είναι μόλις έξι ετών μιας και ιδρύθηκε μόλις το 2017. Ωστόσο τις σεζόν 2018-19 και 2019-20 κατέκτησε το πρωτάθλημα στην χώρα της. Ιδιοκτήτης της είναι ο Σαμβέλ Καραπετιάν, ένας Ρωσοαρμένιος δισεκατομμυριούχος, ιδιοκτήτης της Tashir Group, που ασχολείται με το real estate.

Η Αρατάτ όπως προαναφέραμε ιδρύθηκε το 2017 με το όνομα Avan Academy και είχε κυρίως νεαρούς παίκτες, κάποιοι από τους οποίους ήταν δανεικοί από την Πιούνικ. Στις αρχές του 2018 ιδιοκτήτης έγινε ο Καραπετιάν, ο οποίος μετονόμασε την ομάδα σε Αραράτ-Μόσχα και μετά σε Αραράτ Αρμένια, κερδίζοντας δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα. Πέρσι τερμάτισε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Το γήπεδο

Σαν έδρα χρησιμοποιεί το Yerevan Football Academy Stadium, ένα γήπεδο που είναι άγνωστο αν θα πάρει άδεια από την UEFA. Έχει μόλις μία κεντρική θύρα και παίρνει συνολικά 1428 άτομα.

Ο προπονητής

Και το όνομα αυτού Βαρντάν Μινασιάν και ανέλαβε πριν από τέσσερις μέρες! (17/6). Ωστόσο δεν είναι νέος μιας και ήταν ο προπονητής της Αρμένια όταν πήρε τα πρωταθλήματα τις σεζόν 2018-19 και 2019-20.

Το ρόστερ

Μπορεί να κυριαρχεί το αρμένικο και το ρώσικο στοιχείο, ωστόσο η Αραράτ έχει αρκετούς ξένους στο ρόστερ της. Κολομβιανούς, Βραζιλιάνους, Νιγηριάνους κ.α.

Το αστέρι

Το βαρύ πυροβολικό της Αραράτ είναι ο Βίλφριντ Έζα.  Σέντερ φορ από την Ακτή Ελεφαντοστού, πέρσι είναι 34 συμμετοχές, 13 γκολ και 2 ασίστ. Ωστόσο ο πιο σημαντικός παίκτης της είναι μάλλον ο Τέντον Γιένε. Νιγηριανός, μόλις 22 ετών πέρσι είχε 10 γκολ και 11 ασίστ.

Προτεινόμενα Άρθρα