Αρτέτα για το χαμένο πρωτάθλημα: «Είμαι ένας loser, το φταίξιμο είναι δικό μου»

από AllAboutARIS

Η Άρσεναλ διένυσε μία απίστευτη σεζόν πέρυσι, όπου στο μεγαλύτερο μέρος της απολάμβανε τη μοναξιά στην κορυφή της βαθμολογίας. Ωστόσο, στις τελευταίες στροφές της Premier League, όλα πήγαν λάθος για την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα, καθώς η Μάντσεστερ Σίτι την προσπέρασε στη βαθμολογία και διατήρησε τα σκήπτρα στην Αγγλία, αφού κατέκτησε το πρωτάθλημα ξανά, για πέμπτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια, χωρίς μάλιστα να αγωνιστεί καν στην 37η μέρα του πρωταθλήματος.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν άρεσε καθόλου στον τεχνικό των «κανονιέρηδων», Μικέλ Αρτέτα, ο οποίος ακόμα και σήμερα δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τον τρόπο με τον οποίο η ομάδα του δεν κατάφερε να στεφθεί πρωταθλήτριας Αγγλίας, έχοντας χτίσει ένα τρομερό προβάδισμα από την εκκίνηση της σεζόν.

«Είμαι ένας απίστευτα loser. Ήμουν πραγματικά απογοητευμένος που δεν κέρδισα τον τίτλο όταν είχαμε μια μεγάλη ευκαιρία να το κάνουμε. Έριξα το φταίξιμο σε εμένα και έπρεπε να σκεφτώ αν εξακολουθώ να είμαι το σωστό άτομο για να πάω τον σύλλογο σε διαφορετικό επίπεδο», είπε χαρακτηριστικά ο 41χρονος τεχνικός των Λονδρέζων σε podcast.

Την περασμένη αγωνιστική πάντως, η Άρσεναλ επικράτησε της Μάντσεστερ Σίτι με 1-0 χάρη στο γκολ του Γκαμπριέλ Μαρτινέλι. Ενα αποτέλεσμα το οποίο την διατήρησε στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με την Τότεναμ, έχοντας συγκεντρώσει 20 βαθμούς μετά από οκτώ αγωνιστικές. Το Σάββατο (21/10) οι «κανονιέρηδες» δίνουν ακόμη ένα σημαντικό ματς στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά κόντρα στην Τσέλσι, η οποία φέτος δεν έχει καταφέρει να βρει τα πατήματά της, ούσα 11η στην κατάταξη με 11 βαθμούς.

Προτεινόμενα Άρθρα