Αυτό επιβάλει το DNA του, να είναι μαχητής

από ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΛΑΛΜΑΖΙΔΗΣ

O ΑΡΗΣ πήρε το χθεσινό (7/1) ντέρμπι ντέρμπι στο “Κλεάνθης Βικελίδης” γιατί έδειξε χαρακτήρα και ψυχή, γιατί οι παίκτες του το ήθελαν περισσότερο και αυτό αποτυπώθηκε στον αγωνιστικό χώρο και γιατί ο προπονητής του νίκησε κατά κράτος στον τομέα της τακτικής.

Αυτό, όμως, που αποδείχτηκε περισσότερο χθες, ήταν το πόσο πολύ είχαν αδικήσει τους εαυτούς τους οι ποδοσφαιριστές του ΑΡΗ στα δυο προηγούμενα παιχνίδια, με τη Λαμία και τον Αστέρα Τρίπολης, χάνοντας υπερπολύτιμους βαθμούς, τους οποίους είχαν στο “τσεπάκι” τους.

Η προσέγγιση του παιχνιδιού από τον ΑΡΗ ήταν εξαιρετική, καθώς επέστρεψε στον αντίπαλο να έχει μια άκαρπη και ακίνδυνη κατοχή της μπάλας και τον “χτύπησε” στις αντεπιθέσεις. Θα μπορούσε, μάλιστα, να πετύχει και άλλα γκολ, αν ήταν πιο προσεκτικός στην τελική προσπάθεια.

Από τον τρόπο, επίσης, που έμπαιναν στις προσωπικές μονομαχίες οι ποδοσφαιριστές του, από τον τρόπο που διεκδικούσαν τη μπάλα, από τη δύναμη που έβαζαν, γινόταν ξεκάθαρο ότι δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα στο χθεσινό ντέρμπι, από τη νίκη. Όπως και έγινε.

Αυτό το πάθος, αυτή την εικόνα, θα πρέπει να έχει ο ΑΡΗΣ σε όλα τα παιχνίδια, όχι μόνο στα ντέρμπι. Ανάλογη, άλλωστε, ήταν και η παρουσία του και κόντρα στον Παναθηναϊκό. Το χθεσινό παιχνίδι ήταν σημαντικό, όχι γιατί έπαιζε με τον ΠΑΟΚ, αλλά κυρίως εξαιτίας της κατάστασης στην οποία βρισκόταν ο ΑΡΗΣ, μετά από δυο σερί γκέλες.

Είναι στο DNA αυτού του συλλόγου να είναι μαχητής. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν καλά οι παίκτες του και να το δείχνουν σε όλα τα παιχνίδια. Αρχής γενομένης από το κρίσιμο ματς Κυπέλλου της Τετάρτης (10/1) με την ΑΕΚ. Με την ίδια αυτοσυγκέντρωση, με το ίδιο πάθος, με την ίδια δίψα, ο ΑΡΗΣ οφείλει να κάνει το πρώτο βήμα πρόκρισης, οφείλει να κάνει πιο εύκολη τη ζωή του, ενόψει της ρεβάνς στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Έτσι όπως διαμορφώθηκε, επίσης, στη βαθμολογία της Superleague, με τον ΑΡΗ να βρίσκεται στο -5 από την πρώτη τετράδα, η ομάδα είναι υποχρεωμένη να παλέψει και για αυτόν τον στόχο.

ΥΓ. Εκτός από το τους τρεις βαθμούς και τη ψυχολογία ενόψει της συνέχειας της αγωνιστικής περιόδου που κέρδισε η ομάδα του, ο Άκης Μάντζιος βρήκε ακόμα μια λύση για το αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής, στο πρόσωπο του Σαβέιρο, που πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Προτεινόμενα Άρθρα