Γιαννόπουλος: “Βάρβαρο και πρωτόγνωρο χτύπημα – Υπάρχει σειρά περιστατικών τα τελευταία χρόνια στην πόλη” (audio)

από Νίκος Παπαδόπουλος

Δολοφονία Άλκη, -6 και όχι μόνο ήταν τα ζητήματα στα οποία αναφέρθηκε ο Γιώργος Γιαννόπουλος, στον Libero 107,4 και στην εκπομπή “Μπίλια στο Libero” .

Ο έγκριτος νομικός του ΑΡΗ πήρε θέση για τα νομικά ζητήματα της επικαιρότητας, όπως επίσης και για την επιτυχία στην οποία συνεισέφερε με τη διαγραφή εκατομμυρίων ευρώ σε προσαυξήσεις από την πλάτη του Ερασιτέχνη.

 

Αναλυτικά: 

Για την υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη:Υπάρχουν δύο αναγνώσεις. Πρώτα με το προσωπικό κομμάτι. Ηταν ένα βάρβαρο και πρωτόγνωρο χτύπημα στην καρδιά της πόλης, με όρους αντικοινωνικής χροιάς. Στο μαλακό υπογάστριο της πόλης. Δεν ήταν συνηθισμένη η πόλη σε τέτοιες καταστάσεις. Σε επίπεδο που εκφεύγει του προσωπικού και έχει να κάνει με τον σύλλογο, τον ΑΣ, ο οποίος έχει κάνει συναντήσεις με όλους τους φορείς της δικαιοσύνης και προσδοκώντας ότι θα γίνει ό,τι καλύτερο για την ταχύτερη διαλεύκανση του αδικήματος. Οφείλουμε να αναμένουμε τις εξελίξεις αλλά και τις κινήσεις του συλλόγου, μέσα στα όρια που του δίνουν οι νόμοι”.

Για την συνάντηση του Ερασιτέχνη με τον κ. Θεοδωρικάκο, στην οποία έδωσε το “παρών”:Τέθηκαν όλα τα ζητήματα. Και σφαιρικά και ειδικά για το συγκεκριμένο περιστατικό .Υπάρχει η βούληση της Πολιτείας για να σπάσει αυτό το απόστημα και να εξετάσει τι συνέβη τώρα αλλά και την προηγούμενη περίοδο που ξέφυγαν τα πράγματα. Πρέπει να σεβαστούμε τα δικαιώματα των κατηγορουμένων αλλά υπάρχει μια δολοφονία που επισκιάζει τα πάντα. Ολα τα ναι μεν αλλά, είναι εκ του πονηρού”.

Για τη συζήτηση γύρω από τον κ. Κούγια και τις δηλώσεις του περί εγκληματικής οργάνωσης:Είναι δικαίωμα της κάθε πλευράς να προσλάβει τον δικηγόρο που επιθυμεί. 

Για τα περί εγκληματικής οργάνωσης, είναι μία διαδικασία που θα αναδειχθεί στα πλαίσια της ανακρίσεως. Αυτό που προσωπικά σκέφτομαι και με προβληματίζει, είναι ότι έχουμε μία σειρά περιστατικών τα τελευταία 5-6 χρόνια, που δεν έχουν να κάνουν μόνο με τον ΑΡΗ. Επίθεση σε ακαδημίες, στο Κατσάνειο… Υπάρχει μία σειρά από περιστατικά, με κοινά χαρακτηριστικά. Γίνονται σε ανύποπτο χρόνο, γίνονται ξαφνικά, κυρίως από περισσότερα άτομα που χτυπούν στοχευμένα, με συγκρότηση και συντονισμό. Το πού φτάνει αυτό και τί προεκτάσεις, δεν θα το πω εγώ. Είναι δουλειά της δικαιοσύνης. Πρέπει να εξεταστούν αυτά τα περιστατικά. Δεν σημαίνει ότι θα καταλήξουμε σε κάποια εγκληματική οργάνωση, αλλά πρέπει να εξεταστούν. Δεν έχουν οπαδική χροιά αλλά γίνονται από άτομα που φέρονται να κινούνται οργανωμένα. Ολα αυτά θα πρέπει να απασχολήσουν τις Αρχές. Αυτό που συνέβη είναι σκληρό και πραγματικό σοκ ώστε να μην το εξετάσει κάποιος σε όλες του τις εκφάνσεις”.

Για την υπόθεση Λάσκο και το -6:Έχω περιφερειακή γνώση της υπόθεσης. Οι προβληματισμοί είναι εάν θα επαρκέσει το υπόλοιπο χρονικό διάστημα για να δικαιωθεί πραγματικά ο σύλλογος, εφόσον καταπέσει η τιμωρία από το CAS.  Ο κ. Ζέμπερης κάνει πολύ καλά τη δουλειά του, είναι γνώστης. Το ζήτημα είναι καθαρά αντικειμενικό. Έχω έναν ενδοιασμό μήπως και το CAS παραπέμψει στις εγχώριες Αρχές. Εκφράζω τους προβληματισμούς μου και το έκανα από την πρώτη στιγμή. Ελπίζω όλα να πάνε καλά και ο σύλλογος να δικαιωθεί”.

Για τη διαγραφή των εκατομμυρίων ευρώ σε πρόστιμα προς τον ΑΣ:Μιλάμε για μια διαδικασία που εκτυλίσσεται τα τελευταία δέκα χρόνια και ήρθε η ώρα να γίνει δεκτός. Ενας αγώνας στα παλιά φορολογικά δικαστήρια. Ένας εύρος προστίμων στον ΑΣ που αποτελούσε μέγγενη σε οποιαδήποτε προσπάθεια ανάπτυξης. Φεύγει από πάνω μας ένα πολύ μεγάλο ποσό και ο σύλλογος μπαίνει σε μία νέα λογική. Οι Αρχές πρέπει να υλοποιήσουν αυτές τις αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου. Είναι ένα ζήτημα συνυφασμένο  με την επιβίωση του συλλόγου. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνω στον Γιάννη Ψηφίδη, που πάλεψε για αυτό το αποτέλεσμα όπως και στην τωρινή διοίκηση. Μπήκαμε σε μία πορεία που θα έχει μόνο οφέλη για τον σύλλογο”.

 

Προτεινόμενα Άρθρα