Γιατί έπαψες Νταρίντα να θυμίζεις…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το δεύτερο μισό της περσινής σεζόν ο Βλάντιμιρ Νταρίντα “έπιασε” τέτοια απόδοση, σε σημείο μέσα σε τέσσερις μήνες να κερδίσει τον τίτλο του MVP όλης της περσινής χρονιάς του ΑΡΗ.

Οι επιδόσεις του δημιούργησαν φυσιολογικά τις ίδιες ή και περισσότερες προσδοκίες για φέτος, από τις οποίες μέχρι στιγμής απέχει αρκετά.

Η χθεσινή ήταν ίσως η χειρότερη φετινή εμφάνισή του. Παρότι έκανε δουλειά στο κέντρο και πήρε πολλές δεύτερες μπάλες, υπέπεσε σε αρκετά λάθη με αποκορύφωμα αυτό από το οποίο ξεκίνησε το γκολ της Κηφισιάς.

Σε προηγούμενα παιχνίδια δεν μπορεί να χαρακτηριστεί κακός. Η… κατάρα του απλά είναι ότι έβαλε τόσο ψηλά τον πήχη πέρυσι, με αποτέλεσμα όλοι να έχουν ανάλογες απαιτήσεις από αυτόν, ψάχνοντας εδώ και έναν μήνα τα πατήματά του σε έναν νέο ρόλο.

Μην ξεχνάμε ότι ο Τσέχος ήταν… μαθημένος πέρυσι να αγωνίζεται κυρίως έξω από την περιοχή και σε 4-3-3 με έναν ακόμη παίκτη στο πλευρό του.

Με την έλευση του Μάντζιου οπισθοχώρησε στα χαφ καλύπτοντας περισσότερα μέτρα και έχοντας το βάρος της προώθησης του παιχνιδιού από την πίσω ζώνη σε αρκετές περιπτώσεις, μακριά από την περιοχή του αντιπάλου στην οποία πατούσε αρκετά και αποτελεσματικά την περσινή σεζόν.

Μιλάμε άλλωστε για τον πρώτο παίκτη σε πάσες σε όλο το πρωτάθλημα με 66, αριθμός στον οποίο αποτυπώνεται ότι τα περισσότερα περνούν από τα πόδια του.

Ο Άκης Μάντζιος ρωτήθηκε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου και έκανε λόγο ενδεχομένως για μία κακή περίοδο που διανύει ο ποδοσφαιριστής. Ισως είναι κι αυτό αλλά παρατεταμένα και σε σημείο να προβληματίζει και παράλληλα να επηρεάζει κομμάτια του παιχνιδιού της ομάδας.

Η διακοπή προσφέρεται ώστε ο Νταρίντα να κάνει ένα restart και να γίνει ξανά ο ηγέτης που ήταν πέρυσι, αποτελώντας πρόκληση τόσο για τον ίδιο όσο και για τον προπονητή ο οποίος περιμένει πολλά από τον 33χρονο άσσο.

Προτεινόμενα Άρθρα