Εγνατία: Η παρθενική έξοδος στην Ευρώπη

από Γιώργος Γκάτος

Η νικήτρια ομάδα του ζευγαριού Αραράτ-Εγνατία θα είναι η πρώτη φετινή Ευρωπαϊκή αντίπαλος του ΑΡΗ, στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Μάλιστα, για την Εγνατία αυτή θα είναι η πρώτη Ευρωπαϊκή έξοδος στην 89χρονη ιστορία της!

Πρόκειται για μια ομάδα η οποία έχει περάσει το συντριπτικό κομμάτι της ιστορίας της στις χαμηλές κατηγορίες της χώρας. Μετρά δύο ανόδους, το 2004 όταν και υποβιβάστηκε την αμέσως επόμενη σεζόν και το 2021, που διατηρείται ως και σήμερα στη πρώτη κατηγορία.

Και όχι απλά διατηρείται, αλλά προέρχεται και από την καλύτερη σεζόν της ιστορίας της, αφού κατέκτησε το πρώτο εγχώριο τρόπαιο της και τερμάτισε στη 3η θέση του πρωταθλήματος της Αλβανικής λίγκας ποδοσφαίρου.

Στο τιμόνι της βρίσκεται ο Εντλίρ Τέτοβα, 40χρονος πρώην ποδοσφαιριστής αρκετών ομάδων στο Αλβανικό πρωτάθλημα. Σημαντικός παίκτης στο ρόστερ της είναι ο Γκανέζος επιθετικός, Ραφαέλ Ντουαμενά, ο οποίος πήγε στην ομάδα τον Ιανουάριο και σημείωσε 11 γκολ και 7 ασίστ σε 18 συμμετοχές.

Το ρόστερ:

Το γήπεδο 

Το Arena Egnatia έχει χωρητικότητα τεσσάρων χιλιάδων θέσεων και βρίσκεται στο Ρογκοζίνε, το οποίο είναι στην επαρχία των Τιράνων.

Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα αν η αναμέτρηση θα διεξαχθεί σε αυτό το γήπεδο.

Προτεινόμενα Άρθρα