Εθνική Νέων: Πρεμιέρα σε μία σημαδιακή και σπουδαία μέρα για την Εθνική

από AllAboutARIS

Ώρα πρεμιέρας και ώρα EURO 2023 για την Εθνική Νέων, η οποία ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για τον πρώτο της αγώνα στην διοργάνωση απέναντι στην Νορβηγία (04/07, 19:00) με προπόνηση στο Centenary Stadium του Ta Qali, το γήπεδο, στο οποίο θα δώσει τον πρώτο της αγώνα σε τελική φάση EURO Νέων μετά από 8 χρόνια. Και σε μια ημέρα σημαδιακή καθώς την ημέρα της 4ης Ιουλίου η Ελλάδα είχε κατακτήσει το EURO 2004.

Στην προπόνηση συμμετείχαν όλοι οι παίκτες που έχουν κληθεί από τον προπονητή της Εθνικής Νέων, Αναστάσιο Θέο. Εκτός από την πρώτη αναμέτρηση στο EURO 2023 με την Νορβηγία, θα μείνει ο Δημήτρης Κεραμίτσης και ο Λάμπρος Σμυρλής, οι οποίοι συμπλήρωσαν κάρτες στο Εlite Round και δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο στον πρώτο αγώνα. Τηλεοπτικά τα δικαιώματα τα έχει η ΕΡΤ που θα προβάλλει και το πρώτο χρονικά παιχνίδι με αντίπαλο τη Νορβηγία.

Τι θα ισχύσει για την τελική φάση (8 ομάδες)
Συμμετέχουν η διοργανώτρια του τουρνουά Μάλτα (3-16 Ιουλίου) και οι 7 ομάδες που προκρίθηκαν από την Elite Round (Ιταλία, Ισλανδία, Ελλάδα, Νορβηγία, Πορτογαλία, Ισπανία και Πολωνία). Από την κλήρωση διαμορφώνονται δύο όμιλοι των τεσσάρων ομάδων έκαστος και την πρόκριση στην ημιτελική φάση παίρνουν οι 2 πρώτες ομάδες των ομίλων. Δείτε και εδώ τους ομίλους και το πρόγραμμα της τελικής φάσης του EURO 2023.

1ος Όμιλος

Μάλτα
Ιταλία
Πορτογαλία
Πολωνία

2ος Όμιλος

Ελλάδα
Ισπανία
Ισλανδία
Νορβηγία

epo.gr

Προτεινόμενα Άρθρα