Εμπαπέ: Η πρώτη ομάδα με την οποία συνδέθηκε είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και όχι η Ρεάλ

από AllAboutARIS

Ο Κιλιάν Εμπαπέ… υπενθύμισε στην Παρί ότι το τέλος του είναι κοντά, με επιστολή στην οποία γνωστοποιεί ότι δεν θα ενεργοποιήσει την επέκταση του συμβολαίου που λήγει το καλοκαίρι του 2014, με συνέπεια οι κορυφαίοι σύλλογοι του κόσμου να στρέψουν πάνω του το βλέμμα τους.

Η Ρεάλ αποτελεί την προφανή επιλογή για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, αφού τον πολιορκεί εδώ και χρόνια, όμως έχει δεχθεί μόνο απορρίψεις τόσο από τον γαλλικό σύλλογό όσο και από τον ίδιο τον παίκτη.

Οι “μερένγκες” εξακολουθούν να θέλουν στο ρόστερ τους έναν από τους παίκτες που θα σημαδέψουν την τρέχουσα δεκαετία, όμως δεν είναι μόνοι τους σε αυτό το κυνήγι. Μέχρι και τον Ιανουάριο του 2024, λόγο στο πού θα καταλήξει ο Εμπαπέ έχει και η Παρί και -κυρίως- το Κατάρ.

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν πληροφορίες από ΜΜΕ του αραβικού βασιλείου που υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος της BIQ, της Ισλαμικής Τράπεζας του Κατάρ, Τζασίμ μπιν Χαμάντ αλ Τάνι, κέρδισε την προτίμηση της οικογένειας Γκλέιζερ για την εξαγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο και οι “κόκκινοι διάβολοι” καταλήξουν στα χέρια του Κατάρ, τότε ανοίγεται ο δρόμος ώστε ο Εμπαπέ να παραμείνει συνδεδεμένος με τη χώρα, έστω και κάτω από διαφορετική στέψη.

Το σχέδιο δεν είναι καινούργιο και όπως εξηγεί η El Pais, άνθρωποι από το περιβάλλον των ιδιοκτητών της Παρί ενημέρωσαν τον Εμπαπέ τον Ιανουάριο για την προσπάθεια του Κατάρ να εξαγοράσει τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πως ο ίδιος ήταν ο μεγάλος μεταγραφικός στόχος. Ο Εμπαπέ δεν δεσμεύτηκε για κάτι, όμως ισχυρίστηκε ότι βρίσκει ενδιαφέρον το πλάνο.

Η Ρεάλ είναι πιθανό να καταθέσει πρόταση για την εξαγορά του Εμπαπέ από φέτος ή να περιμένει το προσεχές καλοκαίρι για να τον αποκτήσει ως ελεύθερο. Ο Γάλλος έγραψε στο Twitter ότι θέλει να παραμείνει στην Παρί για τη σεζόν 2023-2024, όμως οι πρωταθλητές Γαλλίας θέλουν να πουλήσουν τον Εμπαπέ αυτό το καλοκαίρι για να μην τον χάσουν ως ελεύθερο (ή να ανανεώσουν το συμβόλαιό του, κάτι που μοιάζει δύσκολο με τα τρέχοντα δεδομένα).

Τα “θέλω” των τριών πλευρών έρχονται σε σύγκρουση, με συνέπεια η Γιουνάιτεντ να βλέπει την… ευκαιρία μέσα από μία χαραμάδα και οι φίλαθλοί της να ελπίζουν, με την απαραίτητη εξέλιξη της εξαγοράς του αγγλικού συλλόγου από τους Καταριανούς.

Προτεινόμενα Άρθρα