Εξτρέμ vs εξτρέμ: Η μεγάλη απόσταση και η δεδομένη ανάγκη

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η χρονιά τελείωσε και ο ΑΡΗΣ ετοιμάζεται σταδιακά για την επόμενη, με το αγωνιστικό σε περίοπτη θέση και τις αποφάσεις για αυτό να επηρεάζονται από τον προπονητή. Ποιός θα είναι αυτός; Πολλά θα ξεκαθαρίσουν από τη σημερινή συνάντηση ανάμεσα σε Μάντζιο και ΑΡΗ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όποιος και να βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας τη νέα σεζόν, ένα από τα πρώτα πράγματα που θα ζητήσει είναι μία αναβάθμιση στα εξτρέμ  που δεν ικανοποίησαν τόσο με τα νούμερά τους ή την γενικότερη απόδοσή τους στην χρονιά που ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο.

Tη στιγμή που ο ΑΡΗΣ μετά από χρόνια κατάφερε να προσθέσει έναν πρωτοκλασσάτο και αποτελεσματικό φορ στο δυναμιό του, για πρώτη φορά επίσης μετά από χρόνια δεν είχε τα κατάλληλα εξτρέμ για να τον υποστηρίξουν όπως και όλη την ομάδα.

Με εξαίρεση  τον “καυτό” Ιανουάριο για Σουλεϊμάνοφ και Σαβέριο -τέσσερα γκολ έκαστος- και κάποιες εξάρσεις του Σαμόρα, οι wingers του ΑΡΗ δεν κατάφεραν να είναι όσο επιδραστικοί έπρεπε στο σκοράρισμα ή στην δημιουργία.

Στις ασσίστ, μόλις επτά είναι το νούμερο που είχαν τρεις εξτρέμ του ΑΡΗ, με τον Σουλεϊμάνοφ να είναι πρώτος έχοντας τέσσερις. Στα γκολ όμως είναι εκεί που φαίνεται περισσότερο η διαφορά σε σχέση με πέρυσι που πάλι γινόταν κουβέντα για τα εξτρέμ της ομάδας.

Η περσινή… φουρνιά με ηγέτη τον Πάλμα και τους Ιτούρμπε, Ματέο και Μαντσίνι να ακολουθούν είχε στο σύνολο 24 γκολ! Και μάλιστα δικαίως ο ΑΡΗΣ πήγε σε διαφορετικές επιλογές για τα άκρα του, λαμβάνοντας αρκετά πράγματα υπόψιν. Ο Σουλεϊμάνοφ όμως δεν μπόρεσε να σηκώσει μόνος του το βάρος και έτσι η φετινή παραγωγικότητα των πλάγιων σταμάτησε στα 17 γκολ. Δηλαδή επτά λιγότερα από τους περσινούς.

Εάν μάλιστα αφαιρέσουμε δύο γκολ του Φετφατζίδη ως “10ρι” και ένα του Σαμόρα ως φορ, ο αριθμός πέφτει στα 14 και γίνεται πέρα για πέρα αντιληπτό ότι ο ΑΡΗΣ έχει ανάγκη αναβάθμισης στα εξτρέμ τη νέα σεζόν.

 

Προτεινόμενα Άρθρα