Επιστροφή στις νίκες με 5άρα για Άγιαξ, νίκες για Αϊντχόφεν και Φέγενορντ

από AllAboutARIS

Με… θόρυβο επέστρεψε στις νίκες ο Άγιαξ, ο οποίος στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Eredivisie, διέλυσε 5-0 τη Φίτεσε.
Ο Αίαντας  ήταν καταιγιστικός βάζοντας τις βάσεις για το «τρίποντο» από το πρώτο μέρος χάρη στα γρήγορα γκολ του Χάτο (3′) και του Χλίνσον (12′). Άλλα τρία «χτυπήματα» στο δεύτερο ημίχρονο, αρχικά με το αυτογκόλ του Ορόζ (50′) και εν συνεχεία με τα τέρματα των Άκπομ (58′) και Τέιλορ (67′), διαμόρφωσαν το τελικό σκορ για τον «Αίαντα». Έτσι, η ομάδα του Φαν ‘τ Σχιπ πήρε σημαντική «ανάσα» ανεβαίνοντας στην 8η θέση της βαθμολογίας.

Νωρίτερα, η Αϊντχόφεν περνούσε με «τριάρα» (0-3) από την έδρα της δυνατής φέτος Τβέντε χάρη στα τέρματα των Φέερμαν (45’+1′), Πρόπερ (49′ αυτ.) και Μπακαγιόκο (82′), με τους γηπεδούχους να παίζουν από το 25′ με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Χίλγκερς.
Ένα αποτέλεσμα που τη διατήρησε την πρωτοπόρο Αϊντχόφεν στο +7 από τη δεύτερη Φέγενορντ, η οποία επικράτησε 4-2 στο εκτός έδρας ντέρμπι του Ρότερνταμ με την Εξέλσιορ. Χατ-τρικ για τον αρχισκόρερ Χιμένες (6′, 61′ και 82’), που έφτασε τα 16 τέρματα προσπερνώντας για δύο τον Παυλίδη στη λίστα τον σκόρερ.

Προτεινόμενα Άρθρα