Ζητείται… γκολ και πλουραλισμός

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το φινάλε του 1ου γύρου της Stoiximan Super League βρίσκει τον ΑΡΗ σε μία κατάσταση που δεν είναι η ιδανική, μαζί με πράγματα που καλείται να διορθώσει.

Ένα από αυτά είναι το γκολ, το οποίο αποτελεί σταθερά θέμα και επανήλθε ξανά στο προσκήνιο κόντρα στην ΑΕΚ. Ένα ντέρμπι στο οποίο ο ΑΡΗΣ βρήκε τις στιγμές που του αναλογούσαν αλλά δεν τις αξιοποίησε.

Η ομάδα δημιουργεί τελικές και βρίσκεται στην 4η θέση του πρωταθλήματος. Το θέμα είναι όμως η ποιότητα των τελικών και φυσικά η ουσία της οποίας στερείται απέναντι από την αντίπαλη εστία συγκριτικά με τους υπόλοιπους “μεγάλους”.

Ενδεικτικό είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει μόλις 13 τελικές περισσότερες αλλά σκοράρει τα διπλάσια γκολ από τους “κιτρινόμαυρους”.

Πρόκειται για ένα πρόβλημα το οποίο δεν απαιτεί μόνο δουλειά αλλά και προσθήκες εν όψει Ιανουαρίου, για αυτό άλλωστε ο ΑΡΗΣ έχει βγει στην αγορά τόσο για επιθετικό όσο και για έναν αριστερό εξτρέμ

Ζήτημα ο πλουραλισμός

Το πρόβλημα του ΑΡΗ στο γκολ δημιουργεί θέμα και με τον αριθμό των παικτών που βρίσκουν μέχρι στιγμής δίχτυα για την ομάδα.

Ο Λορέν Μορόν είναι ο… φάρος σε αυτή την κατηγορία με τα επτά γκολ που έχει πετύχει, με τον Φαμπιάνο Λέισμαν να ακολουθεί έχοντας τέσσερα. Και αυτή η 2η θέση του Βραζιλιάνου αναδεικνύει περίτρανα την έλλειψη ενός ακόμα παίκτη που θα βγει μπροστά στο σκοράρισμα πέραν του Ισπανού.

Αυτός θα έπρεπε να είναι σίγουρα ένας από τους εξτρέμ της ομάδας, οι οποίοι κινούνται σε ρηχά νερά.

Η λίστα των σκόρερ του ΑΡΗ:

7 Λορέν Μορόν
4 Φαμπιάνο Λέισμαν
2 Αλβάρο Σαμόρα
1 Βλάντιμιρ Νταρίντα
1 Σάπι Σουλεϊμάνοφ
1 Τζόναθαν Μενέντες
1 Ρόυμπεν Πάρδο
1 Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος

Ο Κάρλσον είναι μία “χτυπητή” απουσία από αυτή τη λίστα και ο εξτρέμ που προβληματίζει περισσότερο από κάθε άλλον. Σίγουρα και ο Σουλεϊμάνοφ μπορεί να μπει στην κουβέντα λόγω απαιτήσεων αλλά η παρουσία του δεν είναι τόσο… ευθεία γραμμή όπως του Σουηδού. Σίγουρα όμως και ο Ρώσος πρέπει να μπει περισσότερο στο… κόλπο του σκοραρίσματος για να βοηθήσει, όπως και ο Βλάντιμιρ Νταρίντα που είναι αρκετά μακριά από τα περσινά στάνταρ που έθεσε συνολικά αλλά και στο σκοράρισμα.

 

Προτεινόμενα Άρθρα