Η ανάγκη για εξτρά σημεία αναφοράς μπροστά

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ο ΑΡΗΣ ολοκλήρωσε τη χρονιά με την 5η πιο παραγωγική επίθεση στην Ελλάδα έχοντας 51 γκολ. Ένα νορμάλ νούμερο αλλά αρκετά μακριά από τους υπόλοιπους “μεγάλους” και με μοναδικό σημείο αναφοράς τον Λορέν Μορόν.

Ο Ισπανός άσσος πέτυχε 20 γκολ στο πρωτάθλημα και σε πολλά από αυτά με δικές του προσπάθειες, δίχως να παίρνει βοήθειες είτε με ασίστ αλλά ούτε έχοντας κάποιον άλλο συμπαραστάτη στο σκοράρισμα.

Πλην του 30χρονου δεν υπάρχει κανένας άλλος από την περσινή χρονιά που να “έπιασε” διψήφιο” αριθμό τερμάτων. Ούτε κάποιος χαφ αλλά κυρίως ούτε κάποιος από τους εξτρέμ που την περσινή σεζόν ήταν ένα από τα “χτυπητά” προβλήματα για τον Άκη Μάντζιου. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο 2ος σκόρερ στο πρωτάθλημα ήταν ο Σουλεϊμάνοφ με 5 γκολ και αμέσως μετά οι Φαμπιάνο και Σαμόρα με 4 έκαστος. Την ίδια στιγμή ο συνολικός αριθμός των γκολ από τα εξτρέμ σταματάει στα 17, δηλαδή 3 λιγότερα από τον Μορόν!

Τα “φτερά” της ομάδας έκαναν νούμερα αλλά όχι αυτά που χρειάζονταν για το κάτι παραπάνω επιθετικά, με τον ΑΡΗ να έχει να θυμάται πολλά παιχνίδια στα οποία… μάτωσε για να σκοράρει έστω και αν είχε μία συχνότητα ειδικά στο “Κλεάνθης Βικελίδης”.

Μέσα στα πολλά νέα στοιχεία που ο Άκης Μάντζιος θέλει από τον ΑΡΗ της νέας σεζόν είναι και το γκολ. Να έρθουν δηλαδή παίκτες που έχουν νούμερα στην καριέρα τους, με επίκεντρο τις θέσεις μπροστά (φορ, εξτρέμ, 10άρι) αλλά ιδανικά και για άλλες θέσεις ώστε να υπάρχουν γκολ και από την πίσω ζώνη.

Προτεινόμενα Άρθρα