Η επίθεση αλλάζει…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οι απουσίες δεν ήταν λίγες αυτή την εβδομάδα στον ΑΡΗ, με τις οποίες προετοιμάστηκε και κλήθηκε να προσαρμοστεί στο πλαίσιο του κρίσιμου αγώνα με τον Ολυμπιακκό.

Καμαρά, Σάσα, Γκάνεα είναι τρεις ενδεκαδάτες απώλειες για τον Χερμάν Μπούργος, οι οποίες θα φέρουν διαφοροποιήσεις στα πλάνα του και με την επίθεση να βρίσκεται στο επίκεντρο.

Αλλάζει πρόσωπο μπροστά

Ο Χουάν Ιτούρμπε είναι 100% έτοιμος και επανέρχεται στα βασικά πλάνα του Χερμάν Μπούργος. Ο Παραγουανός θα πάρει τη θέση του Σάσα,, τη στιγμή που υπάρχει το κενό του Καμαρά και το πιθανό ενδεχόμενο ο Γκάμα να κάτσει στον πάγκο.

Ο Μπούργος έδειξε και χθες μια προτίμηση προς το 4-4-2, με τον Πάλμα νέο πρόσωπο μπροστά, μαζί με τον Μαντσίνι, και τον Γκαρσία να έχει προβάδισμα έναντι του Γκάμα για τη θέση του αριστερού εξτρέμ.

Οι δύο που έχουν προβάδισμα για τα μπακ

Ο Γκάνεα δεν προπονήθηκε ούτε χθες και έτσι ο μπούργος καταστρώνει οριστικά τα πλάνα του χωρίς τον Ρουμάνο και με τον Σούντγκρεν να ετοιμάζεται για την επιστροφή του στην ενδεκάδα.

Αυτό που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα είναι αν ο Εμπακατά θα παραμείνει στα δεξιά ή αν θα μετατοπιστεί στα αριστερά, έχοντας καλύτερη ικανότητα με το αριστερό του πόδι.

Το plan b

Ο Μπούργος δεν είναι… fan  του 4-2-3-1 αλλά υπάρχει ως πλάνο, με λιγότερες πιθανότητες για εφαρμογή από το ξεκίνημα και περισσότερες κατά τη διάρκεια του αυριανού αγώνα, ανάλογα με την εξέλιξή του.

Σε αυτή την περίπτωση, μπαίνει στην εξίσωση και ο Μπαντού Εντιαγέ -αντί του Ματέο- αλλά με λιγότερες πιθανότητες για να προτιμηθεί.

 

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα