Η κούρσα του ΑΡΗ θυμίζει Φόρμουλα 1

από Γιάννης Παντελίδης

Μία από τις πιο περίεργες σεζόν. Σε υποχρέωσαν να αρχίσεις το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς με μια σκανδαλώδη απόφαση, τρέχεις στο CAS να δικαιωθείς και περιμένεις.

Την ίδια ώρα πρέπει το παραπάνω να μείνει εκτός αποδυτηρίων, που εκ των πραγμάτων δεν γίνεται. Άρα περισσότερο άγχος και «υποχρεώσεις» και ένα ποδοσφαιρικό τμήμα να «αναρωτιέται» για ποιο λόγο γίνονται όλα αυτά. Να κοιτάει τη βαθμολογία και να βλέπει μείον βαθμούς. Να κερδίζει και να μη  το απολαμβάνει. Ένα πρέπει που έγινε ΠΡΕΠΕΙ. Και… κυνηγητό, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε!

Κι όντως, όλες αυτές οι συνθήκες επηρέασαν. Αυτοί που σε έβαλαν σε αυτή τη διαδικασία φάνηκε πως, έστω και προσωρινά, πέτυχαν το στόχο τους. Με το νου τους βέβαια.

Πλέον τι έχει να αντιπαρατάξει σε αυτό ο Άρης; Μια ομάδα που παίζει μπαλάρα, παίρνει νίκες στα ματς που παίζονται στα ίσια και παλικαρίσια κι όταν την σφάζουν και την «υποχρεώνουν» να χάσει πάει μια βόλτα μέχρι τον Βόλο και παίρνει ένα τεράστιας σημασίας «διπλό».

Εδώ και κάποιες αγωνιστικές, οι Κιτρινόμαυροι μοιάζουν με όχημα της Φόρμουλα 1. Που έφαγε μία ποινή στο ξεκίνημα και πλέον μπήκε στην πίστα κι αρχίζει να περνάει το ένα αυτοκίνητο μετά το άλλο, ασταμάτητα και με το γκάζι πατημένο. Πού και πού υπάρχουν κι αυτοί, ξέρετε, που σε μια κούρσα μένουν στο τέλος κι όταν πας να τους ρίξεις έναν γύρο στο κεφάλι, είναι υποχρεωμένοι να σε αφήσουν να περάσεις. Αλλά στη δική μας περίπτωση μπαίνουν μπροστά σου και σε εμποδίζουν.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου μέσα στο γήπεδο έχει πάρει 17 βαθμούς. Στον πίνακα έχει 11, αλλά ήδη έχει «καβατζάρει» την πρώτη ομάδα που θέλει να του πάρει τη θέση στην Ευρώπη. Τον Παναθηναϊκό. Και προφανώς υπάρχει και συνέχεια.

Για το καθαρά αγωνιστικό μέρος του ματς του Βόλου δεν χρειάζεται ιδιαίτερος σχολιασμός. Κέρδισε η καλύτερη και πιο ουσιαστική ομάδα. Παρά τις όποιες κακοτοπιές (αποβολή Μπερτόγλιο), ο Άρης έμεινε πιστός στο πλάνο του βρήκε τον τρόπο και τις λύσεις για να πάρει τους τρεις βαθμούς και να πάει στη διακοπή του πρωταθλήματος με ηρεμία

Για το εξωαγωνιστικό, πραγματικά ένα μεγάλο κρίμα. Σε μια ωραία γιορτή σε μια πανέμορφη και πάντα φιλόξενη στους Θεσσαλονικείς πόλη (το ζήσαμε πολλές φορές στο παρελθόν, αλλά και χθες πριν το ματς), κάποιοι ήθελαν να βάλουν μπουρλότο. Το να πουλάς εισιτήρια και μετά να απαγορεύεις την είσοδο σε αυτούς που πλήρωσαν, είναι κάτι που δύσκολα μπορεί να εξηγηθεί.

Και σημειωτέον γιατί θα παίξει ρόλο στην επόμενη μέρα: Η ΠΑΕ Άρης επίσημα ουδέποτε ζήτησε εισιτήρια.

Πηγή φωτογραφίας: ΠΑΕ ΑΡΗΣ

Προτεινόμενα Άρθρα