Η “μαύρη τρύπα” της επίθεσης – Οι 177 τελικές των “μπροστινών” και τα μόλις 17 γκολ

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το πρόβλημα στο γκολ έρχεται κάθε εβδομάδα σαν “πονοκέφαλος” για να θυμίσει στον ΑΡΗ πόσο τον “πονάει” η κατάσταση μεσοεπιθετικά. Και πόσο του κοστίζει όσον αφορά τους βαθμούς.

Δεν χρειαζόταν το ματς με τον ΠΑΟΚ ώστε να φτάσουμε στο συμπέρασμα ότι το γκολ φέτος δεν αποτελεί πρόβλημα του πάγκου, δηλαδή του προπονητή, αλλά πρόβλημα των στοιχείων που λείπουν επιθετικά από την ομάδα.

Ο ΑΡΗΣ έχει καλούς παίκτες μπροστά, αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Δεν διαθέτει όμως παίκτες με εκτελεστική δεινότητα. Αυτό το ένστικτο…. Έχουν άλλα καλά χαρακτηριστικά, όχι όμως την ευχέρεια στο σκοράρισμα.

Φέτος τα κάνει ανάποδα

Tην περσινή σεζόν ο ΑΡΗΣ δυσκολευόταν πάλι στο γκολ, απειλούσε λιγότερο αλλά ήταν πιο αποτελεσματικός με ένα γκολ κάθε 7,4 τελικές, σε σύνολο 251 ευκαιριών που κατέγραψε.

Φέτος ξεπέρασε ήδη αυτό τον αριθμό με 266 τελικές και έχοντας ακόμα τρία ματς για να τις αυξήσει. Την ίδια στιγμή όμως έγινε πολύ πιο άστοχος, με ένα γκολ κάθε 12 τελικές προσπάθειες!

Δεύτερος σε τελικές, τέταρτος από το τέλος στα γκολ

Η πλήρης αντίθεση… Τη στιγμή που ο ΑΡΗΣ απειλεί περισσότερο από κάθε ομάδα, πλην της 1ης ΑΕΚ, οι επιδόσεις του είναι πολύ μακριά και συγκεκριμένα στην 4η θέση από το τέλος της λίστας των ομάδων με τα περισσότερα γκολ. Βόλος, Παναιτωλικός, Ατρόμητος, ΟΦΗ είναι κάποιες από τις ομάδες που βρίσκονται πάνω από τους “κιτρινόμαυρους”.

Οι “μπροστινοί” έχουν 177 τελικές και μόλις 17 γκολ! 

Εδώ βάζουμε επιθετικούς, εξτρέμ και τους Εντιαγέ-Μπερτόγλιο που έχουν αγωνιστεί ως επιτελικοί μέσοι στη διάρκεια της σεζόν.

Συνολικά 12 παίκτες έχουν 177 τελικές προσπάθειες, ήτοι το 66% των φετινών τελικών του ΑΡΗ. Το απογοητευτικό της υπόθεσης είναι ότι παρά τα σχετικά νούμερα, όλοι μαζί συνδυάζονται για να φτάσουν τα 17 γκολ έως τώρα στο πρωτάθλημα.  Δηλαδή ένα γκολ άνα δέκα τελικές μεταξύ τους.

Το 1/3 των γκολ είναι από πέναλτι

Το στατιστικό των 21 γκολ του ΑΡΗ επιβαρύνεται εάν δούμε πόσα είναι από την άσπρη βούλα. Επτά στο σύνολο, δηλαδή το 1/3. Τρία έχει ο Γκάμα, άλλα τρία ο Καμαρά και ένα ο Χαβιέ Ματίγια.

 

Προτεινόμενα Άρθρα