Καμαρά: «Ίσως μείνω όλη μου τη ζωή στην Ελλάδα»!

από AllAboutARIS

Μεγάλη συνέντευξη στο Foot Mercato παραχώρησε o Αμπουμπακάρ Καμαρά, ο οποίος μίλησε για όλα. Για την καριέρα του στο ποδόσφαιρο, τη Γαλλία, το Βέλγιο την Αγγλία και φυσικά τον ΑΡΗ.

Στην εισαγωγή της συνέντευξης τονίζεται πως…: «Προσγειώθηκε επί ελληνικού εδάφους στις 17 Αυγούστου, όπου υπέγραψε για τέσσερις σεζόν στον ΑΡΗ, ο διεθνής Μαυριτανός επιθετικός έχει γίνει πάνω από όλα η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του ελληνικού συλλόγου. Νέο βήμα για αυτόν με το παρατσούκλι «AK47».

Ενώ στη συνέχεια αρχίζει η… ανάκριση. Παραθέτουμε το απόσπασμα που αναφέρεται στον ΑΡΗ:

Αποφάσισες να αλλάξεις σταθμό την καριέρα σου και να πας στον ΑΡΗ Θεσσαλονίκης, έναν ελληνικό σύλλογο, στις 17 Αυγούστου. Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις και τι λες για αυτήν την επιλογή;

«Είμαι καλά, νιώθω καλά, τα πράγματα πάνε καλά στην Ελλάδα, όλοι εδώ με καλωσόρισαν καλά, είναι μια όμορφη χώρα, ένας πολύ καλός σύλλογος και η νοοτροπία των ανθρώπων εδώ με ευχαριστεί, πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα για να παραπονεθώ. Γιατί αυτή η επιλογή; Νομίζω ότι ήταν ένα τέλος, το τέλος ενός μικρού κύκλου με τη Φούλαμ, δεν ξέρω αν ήμουν σε εκείνον τον σύλλογο αρκετό καιρό, αν θα έπρεπε να μείνω λίγο περισσότερο, αλλά ειλικρινά νομίζω ότι περισσότερο ήταν το τέλος ενός κύκλου. Έπρεπε να φύγω, έπρεπε να ανακαλύψω νέους ορίζοντες».

Όσον αφορά τις ατομικές σου επιδόσεις, σε επτά αγωνιστικές έχεις ισάριθμα μας ως βασικός με δύο γκολ και δύο ασίστ. Είναι ήδη μια μορφή εμπιστοσύνης που σου δείχνει ο προπονητής σου Απόστολος Μάντζιος; Ποιες είναι οι προσδοκίες του;

«Ακριβώς και γι’ αυτό έφυγα από τη Φούλαμ παρόλο που ένιωθα καλά σε εκείνον τον σύλλογο. Μετά από μια συζήτηση με τον προπονητή, μια μεγάλη συζήτηση με τους μάνατζέρ μου, αλλά και μια συζήτηση με τον σύλλογο του ΑΡΗ, επέλεξα την Ελλάδα και σήμερα παίζω κάθε ματς, οπότε είναι ήδη θετικό σε αυτό το σημείο και όταν σου δίνεται αυτοπεποίθηση, αναγκαστικά συμβάλλει στην ανάπτυξή σου. Όσο για τις προσδοκίες του προπονητή, ήδη ανταλλάσσουμε απόψεις συχνά. Όταν έφτασα, και γι’ αυτό με πήρε, χρειαζόταν το προφίλ μου στην επίθεση γιατί δεν είχε παίκτη σαν εμένα. Ήρθα λοιπόν να ενισχύσω την ομάδα και προς το παρόν πιστεύω ότι θα το κάνω ακόμα κι αν μέχρι τώρα δεν είχαμε μόνο νίκες. Αλλά οκ, αυτό είναι επίσης μέρος του ποδοσφαίρου. Σε κάθε περίπτωση, νομίζω ότι ανταποκρίνομαι στις προσδοκίες του και προσπαθώ να διατηρήσω αυτή τη δυναμική κάθε Σαββατοκύριακο. Είμαι επιθετικός, περιμένω τα στατιστικά, αλλά τα γκολ και οι ασίστ, θα έρθουν, είναι απλά θέμα χρόνου».

Έχεις ήδη σκοράρει δύο φορές…

«Ναι, έχω ήδη σκοράρει δύο φορές, αλλά μετά από αυτό όλοι ξέρουμε ότι τα στατιστικά σε αυτόν τον κόσμο του ποδοσφαίρου είναι πολύ, πολύ σημαντικά. Όπως είπα στην αρχή, ήρθα για πρώτη φορά σε αυτή την ομάδα για να τη βοηθήσω, να την ενισχύσω και μέχρι στιγμής τα πράγματα πάνε αρκετά καλά. Όλοι εδώ είναι ευχαριστημένοι μαζί μου. Έχω μόνο δύο γκολ, οπότε ελπίζω να υπάρξουν περισσότερα, αλλά το πιο σημαντικό πράγμα που ξέρεις είναι να κερδίζεις και να κάνεις σερί νίκες».

Ποιοι είναι οι στόχοι σου με τον ΑΡΗ και συλλογικά ποιες είναι οι φιλοδοξίες του συλλόγου για τη σεζόν;

«Ο στόχος μου είναι, σε εισαγωγικά, πολύ απλός, είναι να κερδίσω όλα τα ματς, αν κερδίσω όλα τα ματς όλα καλά, είναι λογικό να είμαι πρώτος (γέλια). Ξέρουμε ότι δεν είναι τόσο απλό και ότι σχεδόν ποτέ δεν συμβαίνει έτσι, αλλά παραμένει ο στόχος μου, σε προσωπικό επίπεδο, θέλω να κερδίζω όλους τους αγώνες και να είμαστε οι πρωταγωνιστές του αγώνα. Να έχουμε καλές εμφανίσεις τα Σάββατα ή τις Δευτέρες, γιατί συχνά παίζουμε Δευτέρα εδώ και μετά θα δούμε. Όσο για τον σύλλογο, ξεκίνησε με -6 βαθμούς, αυτό μας δίνει ένα μεγάλο μειονέκτημα, αλλά θα προσπαθήσουμε να αντισταθμίσουμε αυτή την ποινή και αν τα καταφέρουμε θα έχουμε αποδείξει επίσης ότι η ομάδα μας αντέχει κι ότι έχουμε μεγάλη ομάδα σε αυτό το πρωτάθλημα».

Πώς ήταν η προσαρμογή σου σε έναν σύλλογο που έχει τελικά λίγους ντόπιους στην ομάδα του αλλά πολλούς ξένους παίκτες. Παίκτες όπως ο Γιοάν Μπεναλουάν ή ο Κώστας Μήτρογλου που έχουν παίξει στη Ligue 1 κατάφεραν να διευκολύνουν την ένταξή σου; Είχες συνεργαστεί μαζί τους κατά τη διάρκεια της καριέρας σου;

«Όχι ούτε καν, ξέρεις ότι δεν έχω μεγάλη καριέρα. Τον Γιοάν δεν τον γνώρισα ποτέ, αλλά τον είχα ήδη ακούσει και τον Κώστα Μήτρογλου τον είδα στην τηλεόραση (γέλια). Υπάρχουν πράγματι πολλοί ξένοι εκεί, αλλά τα πάμε καλά γενικά. Λοιπόν, υπάρχουν πάντα κάποιοι που είναι λίγο στη γωνία τους, αλλά αυτό είναι φυσιολογικό, εξαρτάται από τον χαρακτήρα του καθενός και δεν μπορείς να το αλλάξεις αυτό, αλλά τίποτα περίεργο εδώ, όλα πάνε πολύ καλά. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, δεν ένιωσα ποτέ δυσκολίες, είμαι πολύ κοινωνικός άνθρωπος, ακόμα και για το πιθανό γλωσσικό εμπόδιο, μπορώ να μιλήσω αγγλικά, οπότε δεν πειράζει, αλλά ακόμα κι αν δεν μπορούσα να μιλήσω αγγλικά, θα είχα βρει άλλα μέσα, με χειρονομίες ή κάτι άλλο (γέλια) να ανταλλάξουμε, να γελάσουμε, αυτό δεν είναι πρόβλημα. Εδώ, ο μέσος όρος ηλικίας είναι αρκετά υψηλός, δείχνει κάποια εμπειρία, έχουν ταξιδέψει για να μπορούν όλοι να μιλούν λίγο-πολύ αγγλικά. Όλοι ξέρουν τα βασικά κι αυτό διευκολύνει την καθημερινή μας επικοινωνία».

Θέλω να επανέλθω στην μεταγραφής σου. Πώς έγινε;

«Πώς πήγε; Για αυτό, πρέπει να ρωτήσεις τους ατζέντηδες μου, αυτοί είναι που κάνουν τη δουλειά. Εγώ είμαι εδώ για να παίξω ποδόσφαιρο. Τα υπόλοιπα δεν είναι στο πεδίο μου, δεν τα φροντίζω και δεν τα ξέρω καν όλα αυτά…».

Τι σημαίνει για εσένα αυτή η μεταγραφή σου στον ΑΡΗ;

«Είναι ένα νέο στάδιο στη ζωή μου, μια νέα χώρα, μια νέα γλώσσα, μπορείς επίσης να το δεις ως άλμα για μένα, αλλά μπορεί να μείνω εδώ. Ειλικρινά, δεν ξέρω τι μου επιφυλάσσει το μέλλον και είμαι κάποιος που ζει από μέρα σε μέρα, οπότε προς το παρόν πάει καλά εδώ και ίσως μείνω όλη μου τη ζωή στην Ελλάδα, ίσως και να αλλάξω. Από την αρχή μιλάω επίσης πολύ για τον ατζέντη μου, αλλά ο ατζέντης μου είναι ο αδερφός μου, είναι πυλώνας στη ζωή μου, είναι αυτός με τον οποίο συζητώ τα πάντα, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και εκτός. Κι επειδή συμβαίνει έτσι, αν είναι να γίνει συζήτηση γι’ αυτό, θα το δω απαραίτητα μαζί του. Μέχρι στιγμής το απολαμβάνω εδώ και θα δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια. Το όνειρό μου σήμερα είναι να διαχειριστώ καλά την καριέρα μου, να τελειώσω την ποδοσφαιρική μου καριέρα με καλή εικόνα. Δεν είναι εύκολο, προέρχομαι από πολύ δρόμο και δεν είμαι στο ποδόσφαιρο για πολύ καιρό, τουλάχιστον όχι από μικρός. Ήρθα σε αυτό το περιβάλλον για να διασκεδάσω γιατί είναι πάντα η εικόνα που είχα για το ποδόσφαιρο, ένα άθλημα για διασκέδαση. Αφού φροντίζω την οικογένειά μου γιατί αυτό είναι ακόμα το πιο σημαντικό πράγμα και μετά όταν σκοράρω γκολ ή ασίστ είναι ένα συν, αλλά το πιο σημαντικό είναι αυτό που είπα πριν».

Προτεινόμενα Άρθρα