Καντιμοίρης: «Έτοιμος ο Κουέστα, θέλει χρόνο ο Ντένις»

από AllAboutARIS

Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του ΑΡΗ, Γιώργος Καντιμοίρης, μίλησε στην εκπομπή Pressing του Libero 107,4 FM κι αναφέρθηκε στον Γιώργο Αθανασιάδη και τις… επιδόσεις του με την Σερίφ Τιρασπόλ, αλλά και στον ΑΡΗ, σχολιάζοντας τους Κουέστα, Ντένις και γενικά την πρώτη εικόνα της ομάδας.

Για τον Αθανασιάδη σχολίασε: «Τον Γιώργο τον ξέρω από μικρό γιατί ξεκίνησε στον Πανθρακικό. Από εκεί τον γνωρίζω. Έχει μία ανοδική πορεία. Από Πανθρακικό, Τρίπολη, μετά ΑΕΚ και τώρα Μολδαβία

Εδώ στην Ελλάδα δεν έχουμε την υπομονή που χρειάζεται με κάποιους παίκτες. Απλά υπάρχει πολλή περισσότερη πίεση. Υπάρχει πίεση κι έξω, όμως ίσως όχι τόσο άγχος. Η εκτίμηση βέβαια κερδίζεται, αλλά δεν υπάρχει υπομονή, ειδικά όταν δούμε κάποια λάθη. Αυτό είναι το κυριότερο.

Με αυτό πορεύονται όλοι οι τερματοφύλακες. Πρέπει να είσαι πολύ δυνατός σε περίπτωση που γίνει κάποιο λάθος.

Την περσινή χρονιά με την ΑΕΚ όταν έγινε βασικός, έτυχε να παίξουν με τον Ολυμπιακό κι έχασαν 1-5 και μετά ξεκίνησε και γι αυτόν και για την ομάδα μία δύσκολη κατάσταση στα πλέι οφ. Όταν δεν έχεις ρυθμό αποκτάς μια ανασφάλεια. Τώρα το παιδί είναι στη Μολδαβία, επειδή μιλάω γιατί συνεργαζόμαστε, είναι πολύ ευχαριστημένος γενικά με τη νοοτροπία της ομάδας του και προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο. Σίγουρα αυτό που έχει γίνει είναι πολύ μεγάλο και είναι τεράστια επιτυχία όχι μόνο η νίκη με τη Ρεάλ, αλλά το ότι είναι στους ομίλους του Champions League».

Για τον ρόλο του προπονητή τερματοφυλάκων: «Υπάρχουν πολύ αξιόλογοι προπονητές τερματοφυλάκων έναν από αυτούς έχουμε και στην ομάδα, τον Άρη το κ. Πλαβούκο. Είναι κομβική η παρουσία ενός πολύ καλού προπονητή».

Για τον Κουέστα: «Το ευχάριστο είναι πως μετά την αποχή του ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Είναι σημαντικό αυτό να υπάρχει σε έναν τερματοφύλακα. Έδειξε ότι ήταν πολύ έτοιμος κι αυτό είναι καλό για την ομάδα».

Για τον Ντένις: «Είναι καλός με την μπάλα στα πόδια, έχει πιο πολύ συμμετοχή στο παιχνίδι. Ο κάθε τερματοφύλακας έχει τα υπέρ και τα κατά. Όταν είναι σε μια ομάδα τέτοιου επιπέδου είναι ευχάριστο να υπάρχει αυτός ο συναγωνισμός. Δεν ξεκίνησε πολύ καλά με την ομάδα αλλά θέλει και τον χρόνο του. Δεν είναι εύκολο να κάνεις μια τέτοιου είδους αλλαγή. Αυτή τη στιγμή ο Κουέστα χρειαζόταν γιατί ξέρει την ομάδα. Σίγουρα ο κόουτς και οι συνεργάτες του παρακολουθούν καλύτερα στις προπονήσεις και ίσως θεώρησαν ότι αυτή την περίοδο ίσως να ήταν σε αυτή την κατάσταση του να παίξει ο Κουέστα».

Για τον ΑΡΗ γενικά: «Η αλήθεια είναι ότι θέλει χρόνο η ομάδα Κάποιοι παίκτες ήρθαν προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Μετά το ματς με τον Ιωνικό που φάνηκαν κάποια πράγματα, δείχνει ότι επανέρχεται και βρίσκει ρυθμό. Τώρα δεν ξέρω αν είναι καλή ή κακή η διακοπή γιατί η ομάδα δείχνει ότι ρολάρει. Έχει καλούς παίκτες και από εκεί και πέρα θα δούμε»

Προτεινόμενα Άρθρα